Nations Veteran Cup NederlandseTeams Alle Deelnemers

Afgelopen weekend (14 en 15 april) streden zeven landen om de eer in de Nations Veteran Cup bij PV Wij Liggen te Schijndel.

Deelnemende landen
Denemarken, Noorwegen, Zweden, Jersey, Schotland, Wales en natuurlijk Nederland. Elk land speelde met twee teams, behalve Nederland, die speelde met vier teams.

Teams namens Nederland
Nederland 1
Team 1: Martin Bakker, Bert van Dijk, Ryan Koebeer met coach: Meep Poel
Team 2: Jan van Keulen, Jos te Boekhorst, Bernard Bredero met coach: Gerard Prunieres

Nederland 2
Team 3: Gijs van Keulen, Huub Bergmans, Andre Abdoela
Team 4: Hein Bakens, Wout Berkhof, Henk Spanjers

De uitslag
Nederland 1 eindige als land op de eerste plaats voor Zweden en Denemarken. Als individueel team scoorde Zweden het hoogst, boven Nederland (Team 1, Nederland 1) en Denemarken.

Wedstrijdsysteem
De loting werd vrijdagavond bekend gemaakt, de twee teams per land werden in twee poules ingedeeld. Op de 1e speeldag speelden alle teams tegen de teams in de eigen poule, dat betekent zeven speelronden op tijd, 50 minuten plus een extra werpronde. Na deze competie werd een indeling gemaakt van de eerste vier en de laatste vier landenteams. De volgende dag speelden alle teams uit de groep van vier met nummer 1 tegen alle teams met nummer 2.
Heeft het team bij het tijdsignaal 13 punten behaald, dan krijgt het 3 punten. Bij gelijkspel, krijgt het team slechts 1 punt. Bij winst waarbij nog geen 13 punten behaald zijn, behaalt het team 2 punten. Dit was voor alle spelers lastig om mee om te gaan. Alle resultaten werden bij elkaar opgeteld. In de eindrangschikking werd Nederland 1e.
Het gehele toernooi was voortreffelijk verzorgd en kenmerkte zich door een buitengewone ontspannen, hartelijke en vriendschappelijke sfeer.

Het resultaat van de landenranking:

Nations Veteran Cup landenranking

Het resultaat van de teamranking: