WK petanque Gent resultaten

Foto: Erik van de Groep

-Persbericht-

Bij de Wereldkampioenschappen petanque voor doubletten (2 tegen 2) voor mannen, vrouwen en mix en tête-à-tête (1 tegen 1) voor mannen en vrouwen scoort Nederland hoog.

Afgelopen weekend werd het WK in Gent gespeeld. De Nederlander Kees Koogje haalde de kwartfinale in de tête-à-tête voor mannen. Hier trof hij Henri Lacroix van Frankrijk en werd uitgeschakeld met 13 – 7. Lacroix is inmiddels 10 keer wereldkampioen, 3 keer Europees kampioen en 12 keer Frans kampioen. Kees wist hem vorig jaar in de laatste voorronde op het EK tête-à-tête nog wel te verslaan. Lacroix versloeg in de finale Diego Rizzi (22 jaar, maar al enkele jaren wereldtop) uit Italië.

Lieke van der Voort plaatste zich helaas niet voor de laatste 16 na vier voorrondes gespeeld te hebben. Zij verloor haar voorrondes van Spanje, Italië en Singapore. Cambodja verslaat Tunesië in de finale. Sreymon Ouk mag zich de beste petanque-spelende vrouw ter wereld noemen.

In de overige categorieën heeft Nederland een wisselend resultaat behaald.
Bij de doubletten mix verloren Lynsey Bakens en Noel Kempeneers in de voorrondes enkel van Thailand. In de achtste finale troffen ze Canada. De Nederlandse mix verloor de wedstrijd nipt door een slecht schot van Canada op een boule van Nederland, de wedstrijd lag volledig open. Ook in deze categorie streden Cambodja en Tunesië om de gouden plak. Deze keer ging Tunesië er met de winst vandoor.
Bij de Doubletten mannen en doubletten vrouwen worden de achtste finales helaas niet bereikt. Bij de mannen pakten Frankrijk de gouden plak en bij de vrouwen Thailand.
Frankrijk, Cambodja, Thailand en Tunesië staan al jaren in de wereldtop.

Overall heeft Nederland het goed gedaan op het WK.