Nederland stelt zich kandidaat voor de EK Tête-à-Tête, Doubletten, Mix in 2022

De NJBB viert in 2022 haar 50-jarig jubileum. Dit jubileumjaar wil het bondsbestuur niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Naast een aantal nationale activiteiten, wil het bondsbestuur juist in dit jaar de Europese Kampioenschappen Petanque naar Nederland halen. De afgelopen maanden is op de achtergrond door het bondsbestuur en bondsbureau in samenwerking met sportevenementenbureau Team TOC hard gewerkt om een prachtig ‘bid’ uit te werken voor de CEP.

Voor het EK is naar een prachtige A-locatie gezocht in Nederland. Na gesprekken met verschillende gemeentes heeft de gemeente ‘s-Hertogenbosch het concept omarmd. Het idee is om midden in het centrum van ‘s-Hertogenbosch, op de Parade, de Europese Kampioenschappen voor mannen én vrouwen te organiseren. Op deze manier worden de verschillende disciplines van de sport, (tête-à-tête, doubletten en mix) op een prachtige manier onder de aandacht gebracht bij een breed publiek.

Nevenactiviteiten
Door de sport op deze manier naar de mensen te brengen, wordt getoond hoe mooi, uitdagend en interessant onze sport is. Gedurende een langere periode voorafgaand en na afloop van het evenement worden bovendien verschillende nevenactiviteiten georganiseerd. Deze activiteiten zijn enerzijds gericht op de promotie van de petanquesport en anderzijds op activiteiten die inspelen op actuele maatschappelijke thema’s zoals onder andere burgerparticipatie, sociale cohesie en eenzaamheid.

Eind juli
Naast Nederland heeft ook Spanje zich kandidaat gesteld. Het bondsbestuur verwacht voor eind juli 2020 te horen of Nederland dit prachtige evenement krijgt toegewezen.