Luca Kok, Elke van der Linden en Kees Koogje winnen NK tête-à-tête 2021

Bij PC de Gooiers in Loosdrecht heeft afgelopen zaterdag, 14 augustus,  het NK Tête-à-Tête plaatsgevonden. Het NK was het derde en een-na-laatste moment waarop punten verdiend konden worden voor de ranking van de ‘Road to EK 2022’. Bij de mannen heeft Kees Koogje het NK gewonnen. In de finale versloeg hij in een spannende wedstrijd Joey van Doorn met 13-10. Voor de ranglijst heeft Patrick van der Schief de derde plaats behaald. Hij won de strijd om plek drie van Gregory Koolwijk.

 

Bij de dames ging de winst naar Elke van der Linden. Zij versloeg in de finale Selena van der Hoef, die tot op heden een sterke kwalificatiereeks speelt. Elke steeg door de winst naar een gedeelde plek 4 op de ranglijst en blijft hiermee in de race om zich te kwalificeren voor de voorselectie voor het EK in Den Bosch. Jeugdig talent Kim van Gellekom veraste door een prachtige derde plaats te bemachtigen. In de strijd om plek 3 versloeg zij Karin Zantingh.

Bij de Jeugd is in een poule van zes gespeeld. Luca Kok heeft alle poulewedstrijden gewonnen en heeft daarmee het NK gewonnen. Jeseja Letlora is tweede geworden en Sietse Stok heeft de derde plaats bemachtigd.

 

Puntenverdeling voor de Road to EK2022

Het laatste kwalificatietoernooi vindt op 9 en 10 oktober  plaats in Heerlen. Daarna bepaalt de eindstand van de ranglijst welke vier mannen en vrouwen tot de voorselectie behoren voor het EK in Den Bosch.

Namens de commissie wedstrijdsport nationaal bedanken we vanaf deze plek nogmaals PC de Gooiers voor de goede organisatie van dit NK.

 

Dankzij bovenstaande resultaten is de volgende tussenstand van toepassing voor de ranglijst van de Road to EK 2022.