Les Cailloux naar finaleweekend EuroCup!

Het eerste team van Les Cailloux is er afgelopen weekend in geslaagd om zich te plaatsen voor het finaleweekend van de EuroCup. Les Cailloux heeft afgelopen weekend in poule B gespeeld in Monaco. In totaal waren er vier poules, de andere poulewedstrijden/voorrondes van de EuroCup zijn gespeeld in België, Frankrijk en Italië. De wedstrijden van de EuroCup bestaan uit zes tête à tête partijen, drie doubletten partijen en twee tripletten partijen. Voor elke gewonnen tête à tête partij worden twee punten verdiend. Een gewonnen doubletten partij levert drie punten op en één gewonnen triplettenpartij vijf punten. In totaal zijn 31 punten te verdienen. Les Cailloux vertegenwoordigde Nederland als winnaar van de Topdivisie in het seizoen 2017-2018.

Les Cailloux speelde de eerste wedstrijd tegen Pécsi Vörös Meteor SK (Hongarije). De eerste wedstrijd eindigde in een duidelijke overwinning 27-4. De volgende wedstrijd was tegen het gastland, CB Monegasque (Monaco). De wedstrijd tegen Monaco werd verloren met 16-15. De uitslag was oorspronkelijk hoger in het voordeel voor Monaco maar door een reglementaire overtreding heeft Monaco 8 strafpunten ontvangen. De derde wedstrijd van Les Cailloux was tegen Makarov & Friends (Bulgarije) op vrijdagavond en leverde een 29-2 overwinning op.

Op zaterdag stond de wedstrijd tegen Saku PK (Estland) op het programma. Ook deze wedstrijd werd in een 24-7 overwinning omgezet. Vervolgens is gespeeld tegen Groruddalen PK (Noorwegen). Ook de wedstrijd tegen de Noren werd gewonnen en leverde een 26-5 overwinning op. Op zondagochtend stond de laatste wedstrijd op het programma, tegen Boule Hedebo/KIF (Denemarken). Zondagmiddag was Les Cailloux vrij vanwege de vrijloting. Na de resultaten op de vrijdag en zaterdag had Les Cailloux zich al geplaatst voor het finaleweekend van de EuroCup. De eerste vier teams plaatsen zich namelijk voor het finaleweekend.

De wedstrijd tegen Denemarken eindigde in een nipt verlies, 16-15. Les Cailloux eindigt na vier overwinningen en twee minimale nederlagen op een keurige derde plek. Les Cailloux heeft zich (net als Monaco, Denemarken en Noorwegen in de poule) geplaatst voor het finaleweekend van de EuroCup in het weekend van 29 tot en met 1 december in Bans (Frankrijk). Complimenten en felicitaties aan het team van Les Cailloux!

– Gerelateerde berichten –

JBC ’t Dupke verovert zilver op de Eurocup

JBC ’t Dupke verovert zilver op de Eurocup

Van 9 tot en met 12 november heeft JBC 't Dupke deelgenomen namens Nederland aan de Eurocup, het EK voor clubs. Aangezien JBC 't Dupke winnaars was van de Topdivise in NPC-seizoen 2022-2023, werden zij vanuit de NJBB uitgezonden naar dit EK. De Eurocup vond dit jaar...

Lees meer
Brons voor JBC ’t Dupke op de EuroCup

Brons voor JBC ’t Dupke op de EuroCup

Van 10 tot en met 13 november organiseerde Confédération Europeénne de Petanque (CEP) de EuroCup voor clubs in Saint-Yrieix te Frankrijk. JBC ’t Dupke uit Sint-Michielsgestel werd in NPC seizoen 2021/2022 kampioen in de Topdivisie en werd daarom door de NJBB...

Lees meer