Les Cailloux landskampioen

Les Cailloux is landskampioen van Nederland! Les Cailloux heeft de uitwedstrijd tegen Sporting Badhoevedorp met 7-1 gewonnen in Haarlem. Het team had aan een gelijkspel al genoeg om kampioen te worden gezien de twee punten voorsprong op de nummer 2, ABA. Na deze overwinning kan het kampioenschap ze niet meer ontgaan. Felicitaties aan het team en de vereniging voor deze uitzonderlijke prestatie.

Vanaf het eerste reguliere NPC seizoen draait Les Cailloux al mee in de top. Het eerste seizoen eindigde het team nog tweede, achter ’t Dupke, maar vorig seizoen en dit seizoen is Les Cailloux de beste van Nederland. Les Cailloux is dit seizoen kampioen geworden met 11 winstpartijen, van de 14, en slechts één nederlaag. De nederlaag is geleden tegen ’t Dupke.

Les Cailloux mag de Nederlandse eer weer verdedigen bij de EuroCup met de voorrondes in de zomer. Het team heeft vorig jaar de voorrondes overleeft en zich gekwalificeerd voor het finaleweekend van de EuroCup, het Europese toernooi voor landskampioenen. Bij het finaleweekend heeft het team nog de FedCup gewonnen na in het eerste deel van het weekend te zijn uitgeschakeld voor de EuroCup (hoofdtoernooi). Dit smaakt natuurlijk naar meer en daar gaat Les Cailloux voor deze zomer bij de voorrondes als kersverse kampioen van Nederland.