Laatste kwalificatietoernooi ‘Road to EK2022’; Inschrijven kan nog!

Met drie gespeelde toernooien zit de ‘Road to EK2022’ er al voor driekwart op. Wat nog rest, is het vierde en laatste kwalificatiemoment in Heerlen. Op 9 en 10 oktober (aan de hand van het aantal inschrijvingen wordt bepaald of het op één of twee dagen is) staat Kwalificatietoernooi 6 op het programma bij CdP Heerlen. Spelers kunnen zich via het secretariaat van de vereniging nog altijd inschrijven voor dit allerlaatste kwalificatiemoment.

In Heerlen wordt gespeeld in doublettevorm en middels het het afvalsysteem oftewel directe eliminatie. Dit gold ook voor de al eerder gespeelde NK’s en kwalificatiemoment KT4. Dit wijkt af van de reguliere manier van spelen van de NK’s. Het afvalsysteem biedt in deze situatie enkele voordelen, waaronder voornamelijk dat er minder lang een grote groep deelnemers aanwezig is. Hierdoor is het mogelijk om de toernooien op een veilige en verantwoorde manier te organiseren.

Tot de halve finales wordt op tijd gespeeld, bij meer dan 32 equipes. Bij minder dan 33 equipes wordt niet op tijd gespeeld. Bij dit kwalificatietoernooien voor de Road to 2022 wordt (net zoals in Zoetermeer) niet met plaatsing gewerkt, gezien er geen eerdere resultaten zijn. Dat betekent dat de NK’s en kwalificatietoernooien in principe op één dag worden gespeeld. Er wordt pas over twee dagen gespeeld wanneer er meer dan 64 equipes deelnemen of de geldende maatregelen daar aanleiding toe geven.

De road to EK 2022
Wil je extra informatie over de hele weg naar het EK2022 of wil je weten wat de huidige tussenstand is op de ranglijst? Op deze website staat een hele pagina met uitgebreide informatie en de actuele tussenstand. Klik HIER om meteen naar die pagina te gaan.