Kwalificatiecyclus EK’s 2024

In 2023 organiseert de NJBB een kwalificatiecyclus om tot een voorselectie te komen voor de volgende kampioenschappen die in 2024 door de CEP (Confédération Européenne de Petanque) worden georganiseerd.:

EK Tripletten (Vrouwen) 

EK Tête-à-tête (Vrouwen en Mannen)

EK Doubletten (Vrouwen / Mannen / Mix)

De kwalificatiecyclus voor EK’s in 2024 bestaat uit de volgende kampioenschappen:

  • NK Doubletten (22 en 23 april)
  • NK Tête-à-tête (21 mei)
  • NK Tripletten (10 en 11 juni)
  • NK Mix (24 en 25 juni)

De puntentelling per kampioenschap:

32 Teams of minder Punten Meer dan 32 teams Punten
Winnaar(s): 16 Winnaar(s): 20
2e: 12 2e: 16
3e: 8 3e; 12
5e t/m 8e: 4 5e t/m 8e: 8
    9e t/m 16e: 4

De ranking voor kwalificatiecyclus EK’s 2024 wordt ingedeeld op individuele basis voor vrouwen en mannen. Na het NK Mix is de ranking definitief. De voorselectie categorie vrouwen bestaat uit de eerste 6 dames van de ranking en de voorselectie categorie mannen bestaat uit de eerste 4 mannen van de ranking. De (nog aan te stellen) technische staf heeft de mogelijkheid om in beide categorieën een persoon toe te voegen door middel van een wildcard.

Bij een gelijk aantal punten in de ranking wordt de persoon met de meeste hoge eindklasseringen opgenomen in de voorselectie. Als het aantal behaalde punten én de klasseringen geen onderscheid maken, kunnen er meer dan 6 vrouwen en/of meer dan 4 heren in de voorselectie worden opgenomen.

Nadat uit de voorselectie een definitieve selectie is vastgesteld voor een EK, heeft de technische staf nog altijd de mogelijkheid om bij het verlies van vormbehoud de definitieve selectie te wijzigen.

Na het NK Doubletten wordt de nieuwe ranking op deze pagina gepubliceerd.