Nations Veteran Cup 2018 petanque

 

Op 14 en 15 april strijden acht landen om de eer in de Nations Veteran Cup. Dit gaat gebeuren bij PV Wij Liggen te Schijndel.

De deelnemende landen zijn: Denemarken, Noorwegen, Zweden, Monaco, Jersey, Schotland Wales en natuurlijk Nederland.

De Nations Veteran CUP is ontstaan in Denemarken. Denemarken, en ook Zweden, maken zich al jaren zorgen over de haalbaarheid voor landen om een internationaal evenement te organiseren door de alsmaar oplopende kosten.
Men heeft gekeken naar een ‘low budget’ format waar elk land haar eigen kosten draagt en het voor de organisatie gemakkelijk wordt gemaakt door elke deelnemer te laten betalen voor het eten en het vervoer tijdens het evenement.
Vanzelfsprekend zijn er dan nog overige kosten maar de organisatie kan van start vanuit een goed perspectief.
Denemarken heeft het evenement nu drie maal georganiseerd (2015, 2016 en 2017), en met succes. Dit jaar is het voor het eerst buiten Denemarken. Tijdens de Nations Veteran Cup van 2017, gehouden in Denemarken, behaalde Nederland de vierde plaats. Toen ging Denemarken er met de winst vandoor.
In twee dagen spelen de teams tien wedstrijden op tijd en strijden naast de individuele teams met name de landen om de eer. De sfeer is vriendschappelijk en veel spelers kennen elkaar door de jarenlange ervaringen tegen en met elkaar.

Wil jij ook petanque op topniveau bekijken? Kom dan op 14 en 15 april naar Schijndel!

De toegang is gratis.