Nationale Petanque Kampioenen 2017 't Dupke

Foto: Erik van de Groep

– Persbericht –

Het eerste team van Jeu de Boulesclub ’t Dupke uit Sint-Michielsgestel heeft de kampioenstitel van de Nederlandse Petanque Competitie (NPC) in de wacht gesleept. Hiermee plaatsen zij zich voor de voorrondes van de EuroCup die tijdens het laatste weekend in juli in België gespeeld worden.

In 2015 heeft de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB) een nieuwe competitie ontwikkeld. In september (’15) is een pilot gestart om deze nieuwe competitievorm te ervaren. Aan de definitieve start op 1 oktober 2016 namen 300 teams verdeeld over 113 verenigingen deel. De NPC is een competitie tussen verenigingen waarbij in alle regio’s en op alle niveaus gespeeld wordt verspreid over 14 speeldagen.

Kampioenen

De eerste Nationale Petanque Competitie (NPC) is afgelopen zaterdag 8 april jl. met succes voltooid. ’t Dupke uit Sint-Michielsgestel heeft de topdivisie gewonnen en vertegenwoordigt Nederland tijdens de voorronde van 27 t/m 30 juli voor de EuroCup. ’t Dupke is de opvolger van PUK Haarlem die vorig seizoen de pilot wonnen. De finale van de EuroCup vindt plaats van 1 t/m 3 december in Gersweiler (Duitsland).

40 Kampioenstitels

De NPC is dit seizoen in 6 divisies gespeeld verdeeld over 40 poules van maximaal 8 teams. Twee teams hebben alle wedstrijden gewonnen en hebben dus een kampioenstitel te pakken dankzij alleen maar overwinningen. Het is ABA 1 (Rijswijk) in de derde divisie en Les Cailloux 6 (Zeist) in de zesde divisie gelukt dit prachtige resultaat te behalen. Vier verenigingen zijn met drie teams kampioen geworden. JBC Plop (Uden), Cloeck en Moedigh (Sint Oedenrode), Les Taxateurs (Culemborg) en Les Pointeurs (Alphen aan den Rijn).