Jeu de boulen met de Boulesbaas app

Boulesbaas app jeu de boules

De NJBB heeft in samenwerking met Sportmarketingbureau Sportunity een app ontwikkeld; Boulesbaas. Met deze app hou je gemakkelijk scores bij, ook op openbare baantjes. In 2019 is de Boulesbaas app live gegaan in de App Store en Play Store. We vertellen je nu graag over de Boulesbaas app en waarom wij deze app ontwikkeld hebben.

Jeu de boules of petanque
Met de Boulesbaas app kun je de scores van al je potjes jeu de boules bijhouden. We zeggen bewust jeu de boules omdat we graag willen dat mensen van buiten de NJBB de app gaan gebruiken. We noemen dat de ‘fanbase’. En de fanbase weet nóg niet wat met petanque wordt bedoeld. Daar hopen we natuurlijk verandering in te brengen. 

Wat kun je ermee?
Naast je scores bijhouden geeft de app inzicht in je speelstatistieken. Zo krijg je onder andere inzicht in je winstpercentage, kun je zien van welke tegenstander je vaak wint (of juist niet) en je ziet het aantal punten dat je gemiddeld per wedstrijd haalt. Je kunt met de app de scores bijhouden van je tête-à-tête, doubletten of tripletten partijen.
In de Boulesbaas ranglijst, in de app, kun je zien hoe je presteert ten opzichte van alle andere Boulesbazen. Ook kun je meedoen aan andere ranglijsten, bijvoorbeeld die van je vereniging of van een openbare baan. Hier kun je jouw prestaties vergelijken met alle Boulesbazen die hun potjes op die locatie hebben bijgehouden met de app.
Dankzij de Boulesbaas kaart in de app kun je als gebruiker alle Boulesbaas speellocaties eenvoudig vinden.

Innovatie
De huidige maatschappij is dynamisch en verandert continu. We weten dat er enorm veel niet-leden zijn die wel eens of regelmatig een potje jeu de boules spelen. Bijvoorbeeld tijdens de pauze op werk of in de vakantie op de camping. Met de Boulesbaas app willen wij een nieuwe en jongere doelgroep aanspreken en tegelijkertijd meer inzicht krijgen in deze ‘ongebonden sporters’.

Help mee, registreer ook de baan bij jou in de buurt!
Liggen er in jouw woonplaats één of meerdere openbare jeu de boule baantjes? Registreer deze dan in de app! Zo kunnen ook andere jeu de boulers deze baan makkelijk vinden! Het registreren van een nieuwe locatie gaat zo:

  • Open de app en ga naar de map. Klik rechts onderin beeld op het locatie-icoon.
  • Kies voor ‘Speellocatie zonder QR-code aanmaken’ en klik vervolgens op ‘Nieuwe speellocatie aanmaken’.
  • Vul de gevraagde gegevens in, voeg een foto en eventuele opentingstijden toe.
  • Maak de speellocatie aan.
  • De locatie (met baan) is nu aangemaakt en te vinden in de map!

Hoe start ik een wedstrijd?
Wil je jouw eerste wedstrijd met de Boulesbaas app starten? Volg dan onderstaande stappen:

  • Open de app en klik op ‘Nu spelen!’
  • Om de wedstrijd te starten kunnen jij en je tegenstander(s) er nu voor kiezen om in te checken via de map of om de QR-code bij de baan te scannen.
  • Speel je doubletten of tripletten? Stel dan nu je teams samen door de juiste personen naar het juiste team te slepen.
  • Start met spelen en vul je scores in!

Per gespeelde wedstrijd krijg je 2 punten. Win je? Dan krijg je er nog eens 3 punten bij. Bij gelijkspel krijg je er 1 punt bij. Deze punten tellen mee voor de totaalranglijst en de ranglijst van de locatie waar je zojuist op gespeeld hebt.

Feedback of vragen over Boulesbaas?
Heb je de Boulesbaas app al eens gebruikt? Dan zijn wij erg benieuwd naar wat jij van de app vindt! Je kunt een e-mail sturen naar redactie@njbb.nl met je feedback of vragen.

Veel speel plezier!