JBC ’t Dupke verovert zilver op de Eurocup

Van 9 tot en met 12 november heeft JBC ’t Dupke deelgenomen namens Nederland aan de Eurocup, het EK voor clubs. Aangezien JBC ’t Dupke winnaars was van de Topdivise in NPC-seizoen 2022-2023, werden zij vanuit de NJBB uitgezonden naar dit EK. De Eurocup vond dit jaar plaats in Saint-Yrieix-sur-Charente te Frankrijk. 

JBC ’t Dupke begon erg sterk aan dit kampioenschap. In de poulefase waren zij namelijk te sterk voor Schotland, Polen en Estland. Hiermee kwalificeerde de Nederlandse club zich direct voor de achtste finale tegen Zweden. Deze wedstrijd werd gewonnen door Nederland. In de kwartfinale versloeg oranje buurland Duitsland. Na deze overwinning bemachtigde Nederland een plek in de halve finale, evenals Zwitserland, Monaco en Frankrijk. De spelers van JBC ’t Dupke namen het op tegen Zwitserland. In een zeer spannende slotfase wisten de Nederlanders te winnen. 

De finale van de Eurocup werd gespeeld tussen Frankrijk en Nederland. Uiteindelijk gaat JBC ’t Dupke met een zilveren medaille naar huis. Ondanks het verlies in de finale heeft Nederland wederom laten zien dat het zich versterkt in de internationale petanque gemeenschap. 

JBC ’t Dupke behaalt zilver namens Nederland op de Eurocup.