Intakedag Nationale Petanque Selectie

Wil jij ook het uiterste uit je petanquetalent halen?

Wil jij je petanqueskills naar een hoger niveau tillen, door onderdeel te worden van de Nationale Petanque Selectie? Meld je dan vlug aan voor de intakedag op 1 oktober 2017. De intakedag is bedoeld voor talenten in de sport. Op de intake worden veelbelovende talenten voor de jeugd, vrouwen en beloften gescout.

Voor wie?

De NJBB  streeft ernaar om met een zo sterk mogelijke selectie deel te nemen aan internationale kampioenschappen zoals: de Europese Kampioenschappen(EK’s) en Wereld Kampioenschappen (WK’s). De sportbond zet zich in om de selectie voor te bereiden op zulke kampioenschappen en de spelers uit te dagen om het uiterste uit hun talenten te halen. Durf jij deze uitdaging aan?

Categorieën selecties:

  • Nationale jeugdselectie: Je bent in het bezit van een jeugdlicentie en in 2018 niet ouder dan 17 jaar;
  • Deelname aan de Beloften Selectie; (mannen en vrouwen) in 2018 ben je of word je 18 en ben je niet ouder dan 22 jaar;
  • Nationale vrouwenselectie; heb je talent en wil je de Nationale Vrouwenselectie versterken? Schrijf dan in voor de intakedag van de vrouwenselectie en ontdek wat de mogelijkheden zijn.

Wanneer:

Op zondag 1 oktober 2017.

Hoe laat:

Om 9:00 melden, 9:30 start de intakedag en rond 16:00 is de intakedag afgelopen.

Waar:

Petanque Centrum Nederland te Nieuwegein.

Aanmelden:

Aanmelden was mogelijk tot en met donderdag 21 september.

Wat betekent lid zijn van de nationale selectie?

  • Je conformeren aan het (in overleg) door de Commissie Wedstrijdsport Internationaal (CWI) opgesteld trainings- en wedstrijdprogramma;
  • Bijwonen van centrale trainingen;
  • Een waardig vertegenwoordiger zijn van de NJBB tijdens toernooien en competities;
  • De trainer- coach informeren over de voortgang van het trainingsprogramma, de behaalde wedstrijdresultaten en relevante aspecten die betrekking hebben op de invulling van het opgestelde trainings- en wedstrijdprogramma;
  • Bijhouden van een portfolio.

Vaststelling van de selecties.

Direct na de intakedag komen de bondstrainers bijeen voor het formuleren van een advies aan de CWI over de uiteindelijke samenstelling van de verschillende selecties. De uiteindelijke selectie vindt plaats op basis van beoordelingen door de selectietrainers. Maximaal 21 dagen na de intake dag krijgen alle deelnemers bericht.

Leeftijdscategorieën 2018