Nationale Petanque Competitie planning inschrijven

Procedure inschrijven seizoen 2018-2019

• Op dinsdag 10 april 2018 ontvangen alle deelnemende verenigingen aan de NPC een inschrijfformulier waarop ze kunnen aangeven met hoeveel teams zij gaan deelnemen in het seizoen 2018-2019. Alle nog niet deelnemende verenigingen ontvangen een inschrijfformulier om nieuwe teams op te geven. Het inschrijfformulier wordt verstuurd naar het secretariaat van de vereniging.

• Nieuwe teams zullen in eerste instantie starten in de 6e divisie.

• Verenigingen kunnen tot en met zondag 06 mei bestaande teams terugtrekken en nieuwe teams inschrijven. Verenigingen die teams in de 5e divisie of hoger terugtrekken, verliezen de divisieplaats van het team dat teruggetrokken is. De nummers 1 en 2 uit de poules kunnen op het inschrijfformulier aangeven als ze niet willen promoveren.

• Inschrijven is mogelijk tot en met zondag 6 mei 2018. Teams die voor 7 mei zijn ingeschreven zijn zeker van een plaats. Voor verenigingen die teams na 6 mei inschrijven, kunnen geen plaatsen worden gegarandeerd. De teams die na 6 mei worden aangemeld, komen op een wachtlijst te staan op basis van datum van aanmelding.

• Op 15 juni 2018 wordt de conceptindeling gepubliceerd op www.nlpetanque.nl en wordt een e-mail naar alle NPC contactpersonen verstuurd. Alleen de NPC contactpersoon van de vereniging kan reageren op de conceptindeling. Verzoeken van andere personen binnen de vereniging worden niet in behandeling genomen. De NPC contactpersoon wordt verzocht één e-mail te sturen met alle verzoeken namens de vereniging. De verzoeken dienen per e-mail via npc@njbb.nl te worden ingediend. Telefonisch worden geen verzoeken in behandeling genomen.

Verzoeken voor het wijzigen van wedstrijddata, ruilen van wedstrijden, wijzigen van de richtspeeltijd en verzoeken met betrekking tot het minimaal aantal thuisteams worden niet in behandeling genomen. Alleen dringende verzoeken met betrekking tot een probleem in de maximumcapaciteit van de accommodatie of volgens de vereniging niet redelijke poule-indelingen worden in behandeling genomen. Op het inschrijfformulier is het niet meer mogelijk om het minimum aantal thuisteams aan te geven gezien hier geen gehoor aan kan worden gegeven gezien de complexiteit.

• De NPC contactpersonen kunnen tot en met zondag 8 juli 2018 reageren op de conceptindeling.

• Verzoeken die na 8 juli binnenkomen, worden niet in behandeling genomen.

• De feedback van verenigingen wordt besproken met de CWN. Er wordt eventueel ook met de betreffende verenigingen contact opgenomen.

• De definitieve indeling wordt uiterlijk vrijdag 17 augustus 2018 gepubliceerd op www.nlpetanque.nl. De NPC contactpersonen worden hierover per e-mail geïnformeerd.

Speeldata seizoen 2018-2019

2018: 29 september, 13 oktober, 27 oktober, 10 november, 8 december en 22 december

2019: 5 januari, 19 januari, 2 februari, 16 februari, 23 februari, 9 maart, 23 maart, 6 april