Informatie over publiek bij NK Mix

Het NK Mix staat aanstaande zaterdag 10 juli op het programma bij petanquevereniging de Bouledozers in Zwaag. Zestig equipes gaan een gooi doen naar de titel van Nederlands kampioen Mix.

Het is mogelijk om beperkt publiek toe te laten. Dit heeft te maken met de geldende richtlijnen die door de landelijke overheid zijn vastgesteld. Omdat het NK Mix geen evenement betreft waarvoor een vergunning wordt afgegeven, is testen voor toegang niet mogelijk.

Dat betekent dat direct de norm van 1,5 meter afstand geldt op basis van de beschikbare toeschouwerscapaciteit . Als er bijvoorbeeld 45 m2 aan publieksruimte is (banen tellen niet mee) dan mogen dus 30 personen als publiek worden toegelaten.

Bij de vereniging de Bouledozers in Zwaag kan er buiten plaats worden geboden toeschouwers met een onderlinge afstand van 1,5 meter. Daarmee wordt de beschikbare ruimte voor toeschouwers op het terrein van de Bouledozers volledig gebruikt binnen de geldende maatregelen. Op het moment dat deze capaciteit is bereikt, gaat het hek bij de ingang dicht en geldt de regel: één eruit, één erin. Aangezien volgens het afvalsysteem wordt gespeeld, worden de spelers die in een ronde worden uitgeschakeld als ’publiek’ gezien indien zij op de accommodatie blijven.

In de kantine is plaats voor maximaal 40 personen. Dit is een totaalaantal en hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen publiek en/of spelers.

Te allen tijde geldt:

  • Bij de ingang van het terrein dient het publiek zich te registreren;
  • Volg de verplichte looproutes (zowel het publiek als de deelnemers);
  • Het publiek dient gebruik te maken van de aangegeven zit- of staanplaatsen;
  • Op het terrein wordt door de organisatie gehandhaafd op het houden van 1,5 meter afstand (Iedereen dient 1,5 meter afstand van elkaar te houden, behalve deelnemers tijdens een wedstrijd op een speelbaan).

Wil je weten of er nog genoeg plek is om te komen kijken? Klik dan hier om contact op te nemen met de Bouledozers.

Meer informatie: Het NK Mix is één van de toernooien die onderdeel zijn van de Road to 2022. Wat dat precies inhoudt, lees je HIER.
Aanvangstijd:
 10:00uur beginnen de eerste wedstrijden. Vanaf 09:00uur kunnen de deelnemers zich melden bij de vereniging.
Tip: Neem voor de zekerheid een paraplu mee!