Het NPC-seizoen is halverwege; hoe hangt de vlag erbij?

We zitten op de helft van het NPC seizoen. Tijd voor een korte terugblik op de eerste helft van de competitie. Zaterdag 14 december werd speelronde 7 gespeeld en zaterdag 28 maart 2020 staat de laatste speelronde op het programma; speelronde 14. We blikken terug, maar kijken ook vast vooruit.

Topdivisie
In de Topdivisie is de spanning weer helemaal terug na het gelijkspel van ’t Dupke in Apeldoorn tegen ’t Zwijntje in speelronde 7. Daarentegen won Les Cailloux klinkend van Petangeske met 7-1. Het verschil tussen Les Cailloux en ’t Dupke is nog maar één punt in het voordeel van ’t Dupke. Kan Les Cailloux toch de derde titel op rij binnenhalen of gaat ’t Dupke op gelijke hoogte komen met Les Cailloux ten opzichte van het aantal behaalde kampioenschappen in de NPC? ABA lijkt vooralsnog afgehaakt met drie en vier punten achterstand maar dat kan na de 8ste speelronde weer anders zijn. ABA speelt dan thuis tegen ’t Dupke. Kan ABA dan de titeldromen nieuw leven inblazen?

Tweede divisie
’t Lover 1 staat met 0 punten onderaan in de Topdivisie maar de vereniging kan wellicht toch een team behouden in de Topdivisie. Het tweede team staat namelijk bovenaan in poule 2001. Het team voelt wel de hete adem van De Gooiers 1 en Randenbroek 1. Kan Randenbroek na de tweede plek van vorig jaar nu wel het kampioenschap behalen? Of gaan De Gooiers weer terugkeren in de Topdivisie na afwezigheid sinds het seizoen 2016-2017 op het hoogste niveau?

PUK heeft het pilotseizoen nog het kampioenschap in de Topdivisie behaald. Sinds dit seizoen is het eerste team te bewonderen in de tweede divisie, voor het eerst. Het team staat bovenaan in poule 2002 en kan na één jaar afwezigheid weer terugkeren op het hoogste niveau. Het team voelt nog wel de hete adem van MIDI in de nek. Zij hebben slechts twee punten achterstand. De wedstrijd tussen beide teams staat 14 maart op het programma. Wordt dat een echte kampioenswedstrijd of is het al eerder beslist?

Derde divisie
In poule 3001 lijkt de titelstrijd te gaan tussen twee teams. Jeu de Bommel 1 en ’t Dupke 2. Jeu de Bommel heeft vorig seizoen op 2 punten het kampioenschap gemist. Is het dit jaar wel raak voor het team uit Zaltbommel?

Niet alleen ’t Dupke heeft haar tweede team in de derde divisie, Les Cailloux en ABA ook. ABA 2 heeft in poule 3002 een riante voorsprong van 4 punten op JBC Vlaardingen 1. Kan ABA met haar eerste twee teams op het hoogste niveau spelen in Nederland?

In poule 3003 zien we dat de nieuwkommer Le Biberon 1 het meer dan verdienstelijk doet, Het team staat op een tweede plek met één punt achter PUK 2. PUK 2 moest vorig seizoen degraderen na de degradatie van PUK 1. Kunnen beide teams dit jaar dan het kampioenschap behalen of steekt Le Biberon daar een stokje voor?

Kan Les Taxateurs 1 het kampioenschap in poule 3004 behalen en voor het eerst een plek in de tweede divisie veroveren? Het team heeft één punt voorsprong op naaste achtervolgers De Teerling 1 en DOSC 2.

Vierde divisie
In poule 4001 heeft Près le But 1 al een ruime voorsprong van 6 punten te pakken. Gaat het team deze voorsprong nog weggegeven?

Naast het eerste team staat het tweede team van Les Taxateurs ook op de eerste plek, in poule 4004. Wordt het een dubbel kampioenschap voor de vereniging of kan Les Cailloux 4 daar nog een stokje voor stoken ondanks de twee punten achterstand?

Waddinxveen staat met haar eerste team na de promotie van vorig jaar ook dit seizoen op de eerste plaats in poule 4006. Kan het team wederom een kampioenschap behalen of kan Les Boules Fleuries met haar tweede teams verandering in brengen?

PUK heeft met haar teams een sterk eerste deel van de competitie gedraaid. Team 3 staat in poule 4007 bovenaan. Met één punt achterstand maakt Sporting Badhoevedorp 2 ook nog steeds kans op de titel. Speelronde 8 staat direct de wedstrijd tussen beide teams op het programma.

Vijfde divisie
In poule 5003 is het nog enorm spannend. La Donnée 1 en PC Eindhoven 2 staan gelijk met 8 punten en daarachter staat nog De Soepele Pols 1 met zeven punten. Wie trekt aan het langste eind?

In poule 5007 heeft L’Esprit een ruime voorsprong te pakken. Vijf punten los van de nummer 2 en drie en dat zijn ook team 2 en 3 van CJB Middelburg. Kunnen de teams van Middelburg hier nog verandering in brengen?

Het succes van het eerste deel van Les Taxateurs stopt niet. De vereniging staat met al haar drie teams bovenaan. Het derde team staat in poule 5012 bovenaan en twee punten los van De Nijeboulers 1.

Zesde divisie
Jeu de Bommel twee doet het ook goed in haar eerste seizoen. Het team staat in poule 6002 bovenaan en vier punten los van naaste belager PV Beek 3. Het derde team staat daarnaast ook bovenaan in poule 6004. Bommel staat met haar drie teams bovenaan net als Les Taxateurs. Een prachtige prestatie van beide verenigingen maar de vraag blijft, kunnen ze dit vasthouden?

In poule 6006 zitten een aantal teams die dit seizoen voor het eerst deelnemen waaronder de nummer een en twee in de poule. De Valkatties 2 staat met negen punten bovenaan en daarachter De Lammen Errem 1 met acht punten.

De Bouledozers 2 staat in poule 6014 ruim bovenaan met vijf punten meer dan Les Mille Iles 3. Kan het team het kampioenschap behalen zoals team 1 van de vereniging vorig jaar heeft gedaan?