Afgelopen weekend is het NK Veteranen gespeeld bij petanquevereniging Maboul, in Ede. Het NK Veteranen werd aan de hand van het aantal inschrijvingen slechts op één dag gespeeld, namelijk op zaterdag 9 september. Het NK is gestart met de voorronde van vier partijen. Na de vier voorronden waren vier equipes gekwalificeerd voor de finalerondes.

Het ene jaar wordt het NK Veteranen gespeeld in de spelvorm tripletten (drie tegen drie) en het jaar daarna in de vorm van doubletten (twee spelers tegen twee). Dit jaar was het NK georganiseerd in de vorm van doubletten.

Gerard Zijlstra (De But 84) en  Teun van Oijen  (PUK) gingen er met de eerste plek vandoor. In 2016 werd het NK Veteranen gewonnen door Martin Bakker, Bert van Dijk en Henry Calvetti. De jaren daarvoor heeft Gerard Zijlstra drie jaar op rij de titel op zijn naam gehad. Dit was in 2013, 2014 en 2015. Voor Teun van Ooijen was dit het eerste NK Veteranen dat hij op zijn naam mag schrijven. Het team van Johan Mol en Simon op den Kelder, beide spelers van MIDI, behaalden zaterdag de tweede plek na de verloren finale van equipe Zijlstra-van Oijen. De andere halve finalisten waren equipe Roel Mooibroek-Simon Rintjema van Atlantic Boules en equipe Jan van Keulen (’t Dupke)-Jos te Boekhorst (’t Lover).

De volledige eindrangschikking van het NK Veteranen is hier te vinden.