Geen publiek bij kwalificatieweekend EuroCup 3 en 4 juli 2021


Het kwalificatieweekend voor de EuroCup staat komend weekend (3 en 4 juli) op de agenda. In totaal zullen acht teams strijden om zich te kwalificeren voor de EuroCup begin december 2021 Saint Yrieix (Frankrijk).

Het is erg fijn dat er weer kan worden gespeeld en dat er op deze manier kan worden bepaald welk team in december de EuroCup gaat spelen. Ondanks het feit dat er weer veel mag op en rond de sportvelden, bestaat er nog wel een beperking als het gaat om het toelaten van publiek. Er wordt uiteraard rekening gehouden met deze beperking om zo het kwalificatieweekend op een veilige en verantwoorde manier te kunnen organiseren.

In het protocol van NOC*NSF staat:
“Er mag publiek aanwezig zijn bij amateurwedstrijden en trainingen. Dit geldt ook voor professionele wedstrijden. Hiervoor mag 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden. In principe geldt placering (vaste zitplaats) maar indien de concrete situatie dat niet mogelijk maakt, is staan op een afgebakende plek (in acht nemen van de 1,5 meter) toegestaan.”

Om te bepalen of en eventueel hoeveel publiek kan worden toegelaten, wordt gekeken naar de capaciteit die beschikbaar is voor publiek. In deze beschikbare ruimte moet 1,5 meter afstand worden gehouden.

Geen publiek
Gezien de beperkte capaciteit die beschikbaar kan worden gesteld voor publiek, is besloten om tijdens het kwalificatieweekend geen publiek toe te laten. Dit betekent dat er helaas buiten de personen die direct verbonden zijn aan de teams (spelers en coaches), geen publiek toegang kan krijgen. Het is om die reden ook niet mogelijk dat geblesseerde spelers, bestuursleden van de vereniging, familie en/of chauffeurs van het team komen kijken.

Voor teams is het wel mogelijk om naast het maximale aantal van 9 spelers en 1 coach per wedstrijd extra spelers mee te nemen. Deze spelers worden niet als publiek gezien omdat zij in actie kunnen komen tijdens één van de wedstrijden die een team speelt. Alleen op deze manier is het mogelijk het kwalificatieweekend op een veilige manier en binnen de afspraken in het sportprotocol te organiseren.