Ellen Walraven en Marwin van Diermen winnen NK Mix

Het NK Mix werd op zaterdag 13 en zondag 14 juli gespeeld
bij Les Boules Fleuries in Lisse

Prijswinnaars NK Mix petanque 2019

De uitslag

  • 1. Ellen Walrave (Petangeske) en Marwin van Diermen (’t Zwijntje)
  • 2. Katy Kamps-Bosch en Mohammadi Jadoun (Les Cailloux)
  • 3. Marsha Nuijten en Marco Zeitzen (Les Cailloux)
  • 3. Matilda Boström en Marcel van Nieuwenhuizen (ABA)

Volledige uitslagen van het weekend zijn hier terug te vinden >

Het NK was via livestream te volgen op Facebook. Deze video’s zijn terug te zien >

Kwartfinales

Het equipe van Ellen Walrave (Petangeske) en Marwin van Diermen (’t Zwijntje) won met 13-8 van het equipe van Sandy Rikkers en Mark Wildeboer (Les Caillloux). Sandy en Mark waren vorig jaar nog vice-kampioen.

Het equipe van Matilda Boström en Marcel van Nieuwenhuizen (ABA) won met 13-8 van het equipe van Kimberley Dunki Jacobs en Peter Bonarius (De Gooiers).

Het van Katy Kamps-Bosch en Mohammadi Jadoun (Les Cailloux) won overtuigend met 13-0 van het equipe van Lotte van Bergenhenegouwen (MIDI) en Krijn Kok (L’Esprit)

Het  equipe van Marsha Nuijten en Marco Zeitzen (Les Cailloux) won met 13-3 van het equipe van Yvonne Heus (Les boules fleuris) en Dennis Bakker (ABA)

Halve finales

Het equipe van Ellen Walrave (Petangeske) en Marwin van Diermen (’t Zwijntje) speelde tegen van het equipe van Matilda Boström en Marcel van Nieuwenhuizen (ABA). Na een voorsprong van 10-1 voor Matilda en Marcel wisten Ellen en Marwin zich terug te vechten. Bij een stand van 12-6 voor Matilda en Marcel wist Marwin nog drie ballen op punt te spelen in een goed verdedigde situatie. Daarmee kwam de stand op 12-10 voor Matilda en Marcel.
De mêne daarna kreeg Marwin de kans het uit te maken maar hij bleef steken op twee punten, daarmee kwam de stand op 12-12.
In de laatste mêne moest Matilda schieten op een boule van Ellen, zij miste de boule maar het but ging uit. Met een boule in de hand van Ellen werd de wedstrijd met 13-12 gewonnen.

In de andere halve finale won het equipe van Katy Kamps-Bosch en Mohammadi Jadoun (Les Cailloux) met 13-9 van het equipe van Marsha Nuijten en Marco Zeitzen (Les Cailloux).

Kampioenen NK Mix petanque 2019

Finale

Het equipe van Ellen Walrave (Petangeske) en Marwin van Diermen (’t Zwijntje) won 13-6 van het equipe van Katy Kamps-Bosch en Mohammadi Jadoun (Les Cailloux). Dit was voor Marwin het eerste kampioenschap na enige malen in de halve finale te zijn geëindigd.

Met dank aan Huub van de Broek