In het weekend van 17 en 18 oktober aanstaande organiseert Nederland het Europees Kampioenschap Petanque voor beloften. Ruim zestig Europese topspelers in de leeftijd van 19 t/m 23 jaar strijden in Nieuwegein om de titel “Champion d’Europe Petanque d’Espoirs 2015”. Geïnteresseerden, zowel binnen als buiten de petanquewereld, zijn tijdens het betreffende weekend van harte welkom om een bezoek te brengen aan de (binnen)accommodatie waar het EK plaatsvindt, op de Galecopperzoom 1 in Nieuwegein. 

Unieke kans om petanque op wereldniveau te aanschouwen

Onder de deelnemers uit Frankrijk, Italië, België, Spanje, Zweden, Duitsland, Luxemburg, Denemarken, Turkije en Nederland bevinden zich niet alleen beloften voor de toekomst, maar ook topspelers die, zo jong als ze zijn, ook al op grote internationale podia reeds hebben bewezen tot de wereldtop te behoren. Een bezoek aan dit EK betekent dan ook een unieke mogelijkheid om het petanque-spel op wereldniveau te aanschouwen en uiteraard het Nederlandse dames- en herenteam te supporteren!

Programma
Tijdens het weekend vinden twee kampioenschappen, voor dames en heren, gelijktijdig plaats. De wedstrijden starten op beide dagen om 9.00 uur. De officiële presentatie van alle teams vindt plaats op zaterdag om 13.45 uur. Het weekend eindigt zondag om 17.00 uur met de medailleceremonie.

Kom de Nederlandse teams aanmoedigen!

Meer informatie over het EK belofte vind je hier.