Eerste World Petanque Offline Cup op punt van beginnen


Net zoals de CEP, organiseert de FIPJP ook een internationaal offline precisieschieten kampioenschap. Tijdens de eerste World Petanque Offline Cup strijden deelnemers van over heel de wereld in vier categorieën om de prijzen.

Nederland is vertegenwoordigd in drie van de vier categorieën: vrouwen, jongens en meisjes. Bij de mannen neemt Edward Vinke vanwege privé redenen niet deel. Om die reden is Nederland niet in de categorie mannen vertegenwoordigd gezien na de deadline van opgeven geen wijzigingen meer mogen worden doorgevoerd.

Bij de vrouwen is het Roby van Rooijen die Nederland vertegenwoordigd. Bij de meisjes is dat Elise Nuijten en bij de jongens Luca Kok.

Alle deelnemers worden geacht om hun wedstrijden (precisieschieten) op te nemen met twee camera’s. Vervolgens moeten die beelden worden doorgestuurd naar de organisatie, die de score en stand bijhoudt. Op het moment dat er ontwikkelingen zijn in de stand, lees je die ook op NLpetanque.nl. Daarnaast kan je ook deze Facebookpagina in de gaten houden.

Bekers Euro-Pétanque Precision shooting Nations Challenge binnen
Zoals je de afgelopen weken ook hebt kunnen zien, was er vanuit de CEP ook een internationaal kampioenschap bezig. In de Nations Challenge (zelfde als Coupe de Nations) wist Nederland beslag te leggen op de eerste plek. Een mooie prestatie en de felicitaties aan Edward Vinke, Josefien Koogje, Roby van Rooijen, Koen Wentink en Henry Calvetti. De bijbehorende prijzen zijn inmiddels binnen en zien er zo uit: