Een buitenbaan in de buurt vind je met de Boulesbaas app

Sinds 11 mei is het ook voor volwassenen weer toegestaan om een potje jeu de boules te spelen, mits je dit buiten doet. Verenigingen mogen hun leden weer verwelkomen op hun buitenbanen. Het belangrijkste bij het samen sporten is het houden van de 1,5 meter afstand tot je medespelers. Gelukkig is het afstand houden tijdens een potje jeu de boules helemaal niet zo moeilijk, en met de Boulesbaas app vind je tegenwoordig supersnel een baan bij jou in de buurt.

Samen bewegen, maar wel op afstand
In tijden van corona staat gezondheid voorop. Ter aanvulling van de maatregelen van het RIVM is daarom een sportprotocol opgesteld, specifiek voor de petanque sport. Ga je een potje jeu de boulen, zorg dan dat je dit protocol hebt doorgenomen. Gedaan? Dan is het tijd om een speellocatie op te zoeken via de kaart in de Boulesbaas app! Klik op een locatie in de buurt om te zien of hier een buitenbaan te vinden is of niet. Zodra jij en je medespelers aanwezig zijn op de speellocatie kunnen jullie inchecken door in de app weer de speellocatie op te zoeken en op ‘Hier spelen’ te klikken. De wedstrijd kan beginnen! Houd je scores bij met de app, maar doe dit wel op je eigen telefoon en probeer zoveel mogelijk tête-à-tête te spelen. Zo kom je niet in contact met je tegenstander en kun je tegelijkertijd bijhouden hoe het ervoor staat met jouw boules vaardigheden! Je kunt namelijk in de wedstrijdpagina in de app al jouw speelstatistieken terugvinden.

Registreer de baan bij jou in de buurt
Is de buitenbaan bij jou in de buurt nog niet te vinden in de Boulesbaas app? Dat kan natuurlijk, maar we rekenen op jouw hulp. Samen met alle Boulesbazen willen we namelijk zoveel mogelijk jeu de boulesbanen in Nederland in kaart brengen. Dat is niet alleen voor onze leden interessant, maar maakt de sport ook toegankelijker voor niet-leden en potentiële nieuwe leden. Het registreren van een nieuwe speellocatie gaat als volgt: Open de kaart in de Boulesbaas app en klik op het blauwe locatie-icoon, rechtsonder in beeld. Klik vervolgens op ‘Nieuwe speellocatie aanmaken’ en vul de gevraagde gegevens in. Voeg een leuke foto toe om aan andere Boulesbazen te laten zien hoe de speellocatie eruit ziet. Alvast bedankt voor je hulp!

Als vragen hebt over het registreren van een locatie, neem dan even contact op via bazen@boulesbaas.club.

Ga de uitdaging aan!
Stuur je tegenstander een Buzz om te laten weten dat het tijd is om te boulen. Heb je jouw eerste wedstrijd afgerond, dan kom je in Boulesbaas ranglijst terecht. Hierin kun je per spelvorm (Doubletten, Tripletten of têtê-á-têtê) zien hoe jij ervoor staat ten opzichte van alle andere Boulesbazen. Bewegen belonen we graag, dus krijg je per gespeelde wedstrijd 2 punten die meetellen in de ranglijst. Win je? Dan krijg je er nog eens 3 punten bij, en als je gelijk speelt krijg je er 1 punt bij. Zet ‘m op!

Download de gratis Boulesbaas app direct in de App Store of Play store:
Play Store: http://bit.ly/Boulesbaas-android
App Store: http://bit.ly/Boulesbaas-iOS

Meer weten over de app? Neem dan een kijkje op www.boulesbaas.club.