NK petanque Doubletten

Afgelopen weekend vond het NK Doubletten plaats bij DBC Karro-Deux in Deventer. Dit jaar was er een record aantal inschrijvingen, meer dan 100 teams streden om de eer.

Kampioenen

In de categorie mannen mogen Kees Koogje (spelend voor ABA in Rijswijk) en Noël Kempeneers (Les Cailloux – Zeist) zich voor het derde jaar op rij Nederlands kampioen noemen. Sandy Rikkers (ABA – Rijswijk) en Katy Kamps-Bosch (Les Cailloux – Zeist) hebben de titel bij de vrouwen veroverd.

Lotte van Bergenhenegouwen (MIDI – Delft) en Roby van Rooijen (PUK Haarlem – Haarlem) zijn Nederlands kampioen Doubletten junioren geworden en Lars de Roos (JBV Lemsterland – Lemmer) en Kasper Stok (PV Gouda – Gouda) zegevierde in de categorie aspiranten.
Het NK Pupillen ging dit jaar niet door door gebrek aan aanmeldingen.

Bekijk de volledige uitslagen >

Vanaf 1980 organiseert de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB) het Nederlands kampioenschap (NK) Doubletten. Sinds 2015 is het kampioenschap onderverdeeld in vijf categorieën: mannen, vrouwen, junioren (15, 16 en 17 jaar), aspiranten (12, 13 en 14 jaar) en pupillen (tot en met 11 jaar). Het NK duurt twee dagen. Op zaterdag de voorrondes en op zondag de finales. Het NK is dit jaar op 20 en 21 mei gehouden bij D.B.C. Karro-Deux, een petanquevereniging in Deventer.