Doe mee aan de NOC*NSF Nationale Sportweek!


Sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de samenleving en aan ieder individu. Deelnemen aan sport betekent vaak ook deelnemen aan de maatschappij. Zoveel mogelijk mensen in Nederland moeten dan ook met plezier kunnen sporten en bewegen. Dat staat centraal tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek 2020 van 18 tot en met 27 september en daar sluiten wij ons volledig bij aan. De NOC*NSF Nationale Sportweek is dé gelegenheid om je club en onze petanquesport in schijnwerpers te zetten!

Van 18 tot en met 27 september openen honderden sportbonden, clubs, scholen, sportfederaties en gemeenten hun deuren. Tien dagen lang draait werkelijk alles om sport. Elke dag van de week staat in het teken van een ander thema, zoals ‘voeding’, ‘inclusief sporten’, ‘duurzaamheid’ en ‘vitaliteit op de werkvloer’. Want sport kan op tal van terreinen van grote betekenis zijn. Een vitaal Nederland bereik je echter niet alleen. Hoe meer petanqueverenigingen meedoen met de NOC*NSF Nationale Sportweek, hoe meer potentiële sporters we bereiken. En dan zijn onze clubs essentieel, want daar gebeurt het. Daar kunnen mensen elke dag ervaren hoe leuk het is om te petanquen!

Wat kun je doen?
Meedoen kan op talloze manieren. Misschien wil je op jouw club tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek een open dag organiseren of wellicht denk je aan clinic of een toernooi speciaal voor beginners en/of jongeren. En vergeet niet dat er in het algemeen sowieso activiteiten worden georganiseerd in jouw gemeente dus wie weet kun je aanhaken bij een initiatief.

Hoe doe je mee?

Elke sportclub kan meedoen aan de NOC*NSF Nationale Sportweek door zich hier in te schrijven. Heeft jouw vereniging al leuke ideeën voor sportactiviteiten? Voer ze dan uit tijdens de Sportweek. Zo zorgen we er samen voor dat we zoveel mogelijk mensen petanqueplezier laten beleven! Vanaf afgelopen maandag (10 augustus) is het voor sportclubs mogelijk om zelf promotiemateriaal te maken. Ga naar deze website, maak een profiel aan, houd jouw clubfoto’s en logo bij de hand en maak zo zelf promotiemateriaal! Deel deze online met #sportdoetietsmetje en #BeActive en hang ze ook op bij jouw club, in het buurthuis, bij de supermarkt, bij de ingang van het sportpark, of op een andere goed zichtbare plaats.

Coronarichtlijnen
Wel geldt voor alle sportactiviteiten tijdens de Sportweek: hou rekening met de geldende coronarichtlijnen, dus wees creatief met het indelen van de activiteiten op de buitenbanen! Alleen gezamenlijk kunnen we laten zien dat iedereen kan genieten van petanquen!