Districtskampioenschappen Tête-à-Tête 2020

In 2019 is gestart met een pilot voor het Nationaal Kampioenschap (NK) Tête-à-Tête met districtskampioenschappen (DK) Tête-à-Tête als voorronden. Hiervoor is gekozen omdat een groot deel van de leden heeft aangegeven de voorkeur te geven aan voorronden op districtsniveau en NK’s die gespeeld worden op één dag.
Deze pilot was erg succesvol, daarom is er voor gekozen om deze opzet voort te zetten. Naar aanleiding van de evaluatie van de pilot zijn echter een aantal zaken aangepast. Dit heeft geleid tot enkele wijzigingen in het reglement dat van toepassing is op het NK en DK Tête-à-Tête. Belangrijkste aandachtspunten zijn: 

Het DK voor mannen en vrouwen, het NK ook voor jeugd 
Het DK Tête-à-Tête wordt georganiseerd in de categorieën mannen en vrouwen. Gezien het kleine aantal deelnemers in de categorie jeugd, is er voor deze leden vanaf 2020 geen DK. Het NK Tête-à-Tête wordt wel georganiseerd voor mannen, vrouwen én jeugd. Voor het NK voor de jeugd zijn er open inschrijvingen.
Bij zowel de mannen als de vrouwen kwalificeren zich op basis van de eindstand van het DK minimaal 2 en maximaal 8 equipes zich voor het NK. De verdeling van het aantal te plaatsen equipes per district is in de bijlage toegevoegd.
Het NK tête-à-tête voor mannen en vrouwen staat open voor 32 equipes. Het NK voor de jeugd staat open voor een onbeperkt aantal equipes. 

Deelname aan één DK 
Een speler mag deelnemen aan één DK, namelijk het DK dat wordt georganiseerd in het district waar de vereniging van het primaire lidmaatschap is gevestigd. 

DK gaat door bij twee of meer inschrijvingen 
Als er voor een DK in één van de categorieën (mannen en vrouwen) op de sluitingsdatum minder dan twee inschrijvingen zijn, wordt dit betreffende DK in die categorie niet gespeeld. Dit betekent dat als er twee of meer inschrijvingen zijn, het DK wel zal worden georganiseerd. De winnaar van dit DK mag zich een jaar lang ‘districtskampioen tête-à-tête (mannen of vrouwen)’ noemen. 

Zwitsers gevolgd door halve finales en finale 
Bij zowel het DK als het NK wordt gespeeld volgens het Zwitsers wedstrijdsysteem, gevolgd door halve finales en een finale.
Tijdens een DK spelen de verliezende equipes van de halve finale een partij om de 3e en 4e plaats. Deze partij wordt gespeeld om een completere ranglijst te krijgen. 

Geen wildcards 
Er zullen geen wildcards meer worden toegekend. Wildcards zijn niet meer noodzakelijk omdat een DK door zal gaan als er twee of meer inschrijvingen zijn. Daarnaast zal de equipe die zich als enige voor het DK in een bepaald district inschrijft, zich kwalificeren voor het NK. 

Procedure als er in een district minder deelnemers zijn dan beschikbare plekken voor het NK 
Per DK kan een maximaal aantal equipes zich kwalificeren voor het NK. Als in een bepaald district zich minder dan het vastgestelde maximum aantal equipes kwalificeert voor het NK, vult de Commissie Wedstrijdsport Nationaal (CWN), het aantal equipes aan het NK aan met maximaal 6 per district. De volgorde waarin deze aanvulling plaatsvindt, wordt gebaseerd op het aantal primaire lidmaatschappen per district. 

Inschrijfkosten voor DK en NK 
Het DK en het NK zijn twee afzonderlijke kampioenschappen. Bij beide kampioenschappen wordt gespeeld volgens het Zwitsers wedstrijdsysteem waardoor spelers verzekerd zijn van meerdere partijen. Voor zowel het DK als het NK wordt een apart bedrag aan inschrijfgeld berekend. Voor het NK betreft dit in 2020 €12,50 per equipe. Voor het DK betreft dit €10,- per equipe. 

Hierboven staan enkele relevante wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. De overige van toepassing zijnde regels, zijn uiteraard te vinden in het reglement. 

De data voor districtskampioenschappen Tête-à-Tête voor 2020 zijn:

District Datum Locatie
Zuid 15-mrt Maastricht
Zuidwest 15-mrt CJB Middelburg
Noordwest 21 (mannen) & 22 (vrouwen) -mrt PUK
Oost 29-mrt PC Doetinchem
West 29-mrt MIDI
Noord 05-apr Vledderboules
Zuidoost 05-apr Venray
Midden 05-apr PVN

 

Bekijk het overzicht van het aantal plaatsen voor het NK Tête-à-Tête per district >

Deel dit bericht ...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email