Districtskampioenschap tête-à-tête 2019

Districtskampioenschap Tat 2019 petanque

Op zondag 07 april 2019 heeft in de bouledrome Maastricht te Maastricht het eerste districtskampioenschap tête-à-tête plaats. Dit kampioenschap, dat rond diezelfde tijd ook in de andere zeven districten plaatsheeft, is een pilot voor het nieuwe nationaal kampioenschap tête-à-tête met districtsgewijze voorronden. Er wordt gespeeld volgens Zwitsers systeem. Elk districtskampioenschap is een zelfstandig kampioenschap dat tevens geldt als kwalificatietoernooi voor het NK tête-à-tête, dat op zondag 14 april 2019 in Oisterwijk plaatsheeft.

Het districtskampioenschap tête-à-tête wordt in drie categorieën gehouden: mannen, vrouwen en jeugd. Als in de categorie mannen of vrouwen op de sluitingsdatum minder dan negen inschrijvingen zijn, wordt het kampioenschap voor die categorie niet gespeeld. In de categorie jeugd wordt het kampioenschap niet gespeeld als er op de sluitingsdatum minder dan twee inschrijvingen zijn.

Het bondsbestuur heeft op 19 februari besloten om de nationaliteitseis te laten laten vallen. Zie het bericht op https://nlpetanque.nl/reglementswijziging-districtskampioenschappen/

De club die op de licentie wordt vermeld moet gevestigd zijn in het district waar het betreffende kampioenschap wordt gespeeld.

Per district kwalificeren zich op basis van de ranglijst van het districtskampioenschap in de categorie mannen minimaal twee en maximaal acht spelers voor het NK. Het maximaal aantal te plaatsen spelers per district wordt bepaald op basis van het aantal uitgegeven wedstrijdlicenties per district, met als peildatum 30 november 2018.

Per district kwalificeren zich op basis van de ranglijst van het districtskampioenshap in de categorieën vrouwen en jeugd maximaal twee spelers.

Voor de complete regelgeving zie het reglement Nationaal kampioenschap tête-à-tête.

Nog even alles op een rijtje:
Datum: Zondag 07 april 2019
Plaats: Boulodrome Maastricht Severenstraat 201 6225 AD Maastricht
Categorieën: Mannen, vrouwen en jeugd
Systeem: Zwitsers (bij vrouwen en jeugd afhankelijk van het aantal deelnemers)
Melden: 10:30 uur
Aanvang: 11:00 uur
Deelnamekosten: 10 euro per deelnemer, via de vereniging over te maken aan de NJBB.
Aanmelden: Tot maandag 01 april 2019 via wedstrijd-zuid@njbb.nl.
(onder vermelding van voornaam, achternaam, licentienummer en verenigingsnaam).

Aanmeldingen districtskampioenschappen district zuid