Districtskampioenschap tête-à-tête 2019

 

 

Districtskampioenschap tête-à-tête 2019

Op zondag 31 maart 2019 zal bij ‘t Zwijntje in Apeldoorn het eerste districtskampioenschap tête-à-tête worden gehouden. Dit kampioenschap, dat rond diezelfde tijd ook in de andere zeven districten zal plaatsvinden, is een pilot voor het nieuwe nationaal kampioenschap tête-à-tête met districtsgewijze voorronden. Er wordt gespeeld volgens Zwitsers systeem. Elk districtskampioenschap is een zelfstandig kampioenschap dat tevens als kwalificatietoernooi voor het NK tête-à-tête, dat op zondag 14 april 2019 in Oisterwijk wordt gehouden.
Het districtskampioenschap tête-à-tête wordt in drie categorieën gehouden: mannen, vrouwen en jeugd. Als er in de categorie mannen of vrouwen op de sluitingsdatum minder dan negen inschrijvingen zijn, wordt het kampioenschap voor die categorie niet gespeeld. In de categorie jeugd wordt het kampioenschap niet gespeeld als er op de sluitingsdatum minder dan twee inschrijvingen zijn.
Aan de districtskampioenschappen kunnen deelnemen leden die licentiehouder zijn met een wedstrijd- of jeugdlicentie bij een vereniging in district Midden. Ook spelers met een niet-Nederlandse nationaliteit kunnen zich inschrijven. Daarentegen is de Nederlandse nationaliteit wel vereist voor deelname aan het NK in Oisterwijk.
Per district kwalificeren zich op basis van de ranglijst van het districtskampioenschap in de categorie mannen minimaal twee en maximaal acht spelers voor het NK. Het maximaal aantal te plaatsen spelers per district wordt bepaald op basis van het aantal uitgegeven wedstrijdlicenties per district, met als peildatum 30 november 2018. Voor district Midden gaat het om vijf plaatsen.
Per district kwalificeren zich op basis van de ranglijst van het districtskampioenshap in de categorieën vrouwen en jeugd maximaal twee spelers.
Voor de goed orde, het kampioenschap wordt – althans in principe – buiten gespeeld.
Voor de complete regelgeving zie het reglement Nationaal kampioenschap tête-à-tête.

Nog even alles op een rijtje:
Datum: Zondag 31 maart 2019
Plaats: ‘t Zwijntje, Schoonbroeksweg 5, 7323 AN Apeldoor
Categorieën: Mannen, vrouwen en jeugd
Systeem: Zwitsers (bij vrouwen en jeugd afhankelijk van het aantal deelnemers)
Melden: 9.30 uur
Aanvang: 10.00 uur
Deelnamekosten: 10 euro; jeugdspelers gratis!
Aanmelden: Tot maandag 24 maart 2019 via het secretariaat van je vereniging (onder vermelding van voornaam, achternaam, licentienummer, clubnaam en categorie M, V of J)
Aanmeldingen: