Districtskampioenschap tête-à-tête 2019

Districtskampioenschap Tat 2019 petanque

Op zondag 31 maart 2019 heeft bij de vereniging Vledderboules te Vledder het eerste districtskampioenschap tête-à-tête plaats. Dit kampioenschap, dat rond diezelfde tijd ook in de andere zeven districten plaatsheeft, is een pilot voor het nieuwe nationaal kampioenschap tête-à-tête met districtsgewijze voorronden. Elk districtskampioenschap is een zelfstandig kampioenschap dat tevens geldt als kwalificatietoernooi voor het NK tête-à-tête, dat op zondag 14 april 2019 in Oisterwijk plaatsheeft.

Het districtskampioenschap tête-à-tête wordt in drie categorieën gehouden: mannen, vrouwen en jeugd. Als in de categorie mannen of vrouwen op de sluitingsdatum minder dan negen inschrijvingen zijn, wordt het kampioenschap voor die categorie niet gespeeld. In de categorie jeugd wordt het kampioenschap niet gespeeld als er op de sluitingsdatum minder dan twee inschrijvingen zijn.

Aan de districtskampioenschappen kunnen alleen personen deelnemen met de Nederlandse nationaliteit die in het bezit zijn van een Nederlandse Wedstrijdlicentie of Jeugdlicentie. De club die op de licentie wordt vermeld moet zijn gevestigd in het district waar het betreffende kampioenschap wordt gespeeld.

Per district kwalificeren zich op basis van de ranglijst van het districtskampioenschap in de categorie mannen minimaal twee en maximaal acht spelers voor het NK. Het maximaal aantal te plaatsen spelers per district wordt bepaald op basis van het aantal uitgegeven wedstrijdlicenties per district, met als peildatum 30 november 2018.

Per district kwalificeren zich op basis van de ranglijst van het districtskampioenshap in de categorieën vrouwen en jeugd maximaal twee spelers.

Voor de complete regelgeving zie het reglement Nationaal kampioenschap tête-à-tête.

 

Nog even alles op een rijtje:

Datum: Zondag 31 maart 2019

Plaats: Jeu-de-boulesvereniging Vleddderboules, Middenweg 11-c, 8381 XM  Vledder

Categorieën: Mannen, vrouwen en jeugd

Systeem: Zwitsers (bij vrouwen en jeugd afhankelijk van het aantal deelnemers)

Melden: 9.30 uur

Aanvang: 10.00 uur

Deelnamekosten: 10 euro

Aanmelden: Tot vrijdag 15 maart 2019 via noord@njbb.nl

(onder vermelding van voornaam, achternaam, licentienummer en verenigingsnaam)