De beste schutters van 2018 zijn bekend

NKprecisieschieten petanque

Gisteren (16 december) vond het NK Precisieschieten plaats. De mannen, vrouwen en jeugd gingen de strijd aan in Nieuwegein.

Mannen
Na de series bij de mannen werden de eerste twee plaatsen bezet door Kees Koogje met 46 punten en Edward Vinke met 41 punten. Uiteindelijk bleek na de herkansingsronde en de finales vanaf de beste 16 spelers niemand in staat om deze twee te stoppen. Met scores van 45, 36 en 50 (het Nederlands record is 56) was Kees Koogje favoriet voor de titel. Edward had mindere scores met 41, 39 en 38. De finale zou echter anders verlopen. Kees scoorde slechts 27 punten en Edward was uitstekend in vorm met een score van 52 punten. Hij had slechts 2 keer een boule gemist en twee keer het but. Dus 16 keer raak geschoten. Het was de vierde titel voor Edward, nadat hij ook al in 2008, 2010 en 2012 het kampioenschap had gewonnen. Moussa Agzoul en Tim van Drunen-Little hadden de halve finales verloren en deelden daardoor de 3eplaats.

Vrouwen
Bij de vrouwen was het zeer spannend vanaf de halve finales. Monique Bakker versloeg Josefien Koogje met 20 tegen 18 en Sandy Rikkers won nipt van Ria Bronsema met 24 tegen 23. Van de drie gehouden kampioenschappen bij de vrouwen had Sandy al twee keer gewonnen en was ook titelverdedigster. Via de herkansing had zij de halve finales bereikt met een nieuw record van 38 punten. Maar blijkbaar speelde de zenuwen een grote rol in de finale. Zij won de spannende finale met 15 tegen 13.

Jeugd
Dylan Velthuis en Gregory Koolwijk verloren de halve finales en eindigden daardoor op een gedeelde 3plaats. Jakob Huitsing verloor de finale van Maarten Stoop met 10 tegen 14. Kim van Gellekom had met haar 12 punten tijdens de herkansing ook zo maar de finale kunnen winnen. Zij werd uiteindelijk 5e. De jeugd was dus zeer aan elkaar gewaagd.

Een aardigheidje gebeurde tijdens de herkansing waarbij iemand een boule doormidden schoot.

Met dank aan Paul Wagenaar.