CEP annuleert alle EK’s en EuroCup van 2020 in verband met coronavirus

Alle Europese kampioenschappen petanque gaan in 2020 officieel niet door. Dat zelfde geldt ook voor de EuroCup van dit jaar. Dat heeft de Confédération Européenne de Pétanque (CEP) zaterdag 16 mei bekendgemaakt op haar website.

In een statement is het volgende te lezen: “Hoewel we allemaal hoop hebben gekregen door het feit dat sommige landen langzaam weer op gang komen, is er nog steeds veel onzekerheid over wanneer Europa weer open gaat. Covid-19 is een nieuw virus en er is nog veel dat wetenschappers, gezondheidsdeskundigen en zelfs regeringen niet weten!”

“Het is een bijna dagelijkse bezigheid voor clubs en federaties geworden om te beoordelen wanneer hun leden weer petanque kunnen spelen, maar één ding is heel duidelijk geworden: er moet meer tijd verstrijken voordat we allemaal weer de grens over kunnen en kunnen deelnemen aan internationale toernooien. Vanwege die voortdurende onzekerheden en de twijfel of landen kunnen reizen en/of deelnemen aan competities, hebben de CEP-directeuren vandaag (16 mei) de moeilijke beslissing genomen om al onze toernooien voor 2020 te annuleren.”

“Ons harde werk voor 2021 en 2022 gaat gewoon door, in de verwachting dat tegen die tijd het leven weer normaler is dan nu”, aldus de CEP.