Brons voor JBC ’t Dupke op de EuroCup

Van 10 tot en met 13 november organiseerde Confédération Europeénne de Petanque (CEP) de EuroCup voor clubs in Saint-Yrieix te Frankrijk. JBC ’t Dupke uit Sint-Michielsgestel werd in NPC seizoen 2021/2022 kampioen in de Topdivisie en werd daarom door de NJBB uitgezonden naar Saint-Yrieix om Nederland te vertegenwoordigen op de EuroCup.

Spelers van JBC ’t Dupke die Nederland hebben vertegenwoordigd zijn Wietse van Keulen, Frank Geleen, Joey van Doorn, Laurent Bonafe, Ali Doualeh, Jeroen Bleijen, Mathilda Böstrom, Lindsey de Bruijn en coach Jan Paashuis.

Na de loting werd Nederland ingedeeld in een poule met Italië, Oekraïne en Slowakije. Na verlies tegen Italië wist Nederland te winnen van Oekraïne en ook Slowakije werd in de barrage verslagen. Het overtuigende spel werd doorgezet, want in de achtste finale werd buurland Duitsland verslagen en ook in de kwartfinale wist Nederland te winnen van Kroatië.

Monaco bleek in de halve finale net te sterk te zijn en daarmee behaalde Nederland samen met Zwitserland een bronzen medaille. Zilver ging naar Monaco en Frankrijk behaalde goud.

De NJBB feliciteert JBC ’t Dupke met een prachtige gedeelde derde plaats.