NK mix petanque jeu de boules

Afgelopen weekend is het NK Mix doubletten gespeeld bij MIDI.

79 mix-teams, mannen en vrouwen, gingen de strijd aan in Delft.

De uitslag
Broer en zus Josefien en Kees Koogje (beide spelend bij ABA) wonnen de finale met 13 – 11 van Sandy Rikkers (de Goede Worp) en Mark Wildeboer (Les Cailloux), de winnaars van vorige jaar. De finale tussen Josefien en Kees tegen Sandy en Mark werd een echte thriller. Na twee uur en twintig minuten was de stand 11-11. In de mêne daarna was Kees genoodzaakt het but te schieten, nadat Josefien twee matige boules had geplaats. In eerste instantie werd het but alleen verplaatst, maar daarna was het raak. In de volgende mêne gebeurde bijna hetzelfde bij Sandy en Mark met dit verschil dat Mark het but niet wist te raken. Eindstand 13-11 in het voordeel van Josefien en Kees.

In 2017 werden Kees en Josefien uitgeschakeld door Sandy en Mark in de kwartfinale. In 2016 gingen Kees en Josefien er ook met het goud vandoor op het NK Mix. Op de derde plaats zijn geëindigd team Ria Bronsema, Moussa Agzoul Vlaardingen (beide ABA) en team Elke van der Linden en Noël Kempeneers (beide Les Cailloux).

“Het was een goed georganiseerd NK en ik ben vooral erg positief over de nieuwe speelbanen bij MIDI die eindelijk wat moeilijker zijn, ook de finalebak. Kees en ik hebben mooie partijen gespeeld waar we beiden erg stabiel waren dat kan je ook zien aan de uitslagen. Alleen in de finale speelde ik een stuk minder. Gelukkig heeft Kees dat goed opgevangen door zelfs op 11 – 11 de but te schieten waardoor we toch winnen! Ik ben trots op ons.”– Aldus Josefien Koogje.

De highlights van het toernooi:

  • Bij de finale kwamen in totaal 41 Nederlandse titels ten tonele: 18 van Kees, 12 van Sandy, 7 van Mark en 4 van Josefien.

Wethouder Delft NK Mix petanque

  • Op zondagmorgen werd de opening verzorgd door de nieuwe wethouder van sportzaken van Delft mevrouw Karin Schrederhof. Zij speelde een mêne tegen MIDI lid Lotte van Bergenhenegouwen.
  • Team Lynsey de Bruin en Patrick Bakens wonnen de eerste drie wedstrijden met 13 – 0!
  • De finale viel op hetzelfde tijdstip als de WK voetbal finale, hierdoor was er helaas erg weinig publiek. De deelnemers van het promotietoernooi, wat door MIDI als side-event georganiseerd was, bleven grotendeels kijken bij de finale.

SBS NK Mix petanque

  • Ria Bronsema (eindigde op de derde plaats) werd het gehele weekend gevolgd door een cameraploeg van SBS voor een televisie-item. Een prachtige sportpromotie. Wanneer en waar het te zien is wordt gecommuniceerd zodra dat bekend is.
  • Elk team dat op zaterdag 4 of 5 wedstrijden had gewonnen eindigde bij de laatste 16. De twee teams die alles hadden gewonnen op zaterdag stonden tegenover elkaar in de finale.
  • Angela Schuurbiers en Jos van de Broek (Petangeske) eindigde voor het eerst bij de laatste 16.

Er mag teruggekeken worden op een prachtig NK.

Tekst: met dank aan Rik Moorlag, Huub van den Broek en Josefien Koogje. Foto: Erik van de Groep