Brabant Petanque Cyclus 2022

Brabant Petanque Cyclus 2022

Brabant Petanque Cyclus

Jolanda en Stan Visser van de vereniging Wij Liggen (Schijndel) zijn winnaar geworden van de zomereditie van de Brabant Petanque Cyclus voor vijftig-plussers, een competitie voor doubletten waarbij het niet verplicht is om elke speeldag met dezelfde partner te spelen. Na vijftien speeldagen bij steeds een andere vereniging kwamen zij als beste uit de bus. Voor de eindstand telden overigens de drie slechtste resultaten niet mee. Per speeldag waren er prijzen te winnen; op de finaledag werden de eindprijzen uitgereikt. Aan deze zomereditie namen per speeldag gemiddeld vijftig equipes van achttien verenigingen deel met uitschieters van zeventig equipes op een speeldag. In totaal namen rond 350 boulers deel aan de cyclus, onder wie ook spelers van buiten de provincie Noord-Brabant en een aantal spelers uit België.

Inmiddels is de wintereditie van de Brabant Petanque Cyclus al weer van start gegaan, die twaalf speeldagen omvat. De deelnamekosten per speeldag zijn met een euro verhoogd, die gaat naar de gastheer-vereniging als bijdrage in de verhoogde energiekosten.

De winnaars van de zomereditie 2022 van de Brabantse Petanque Cyclus: Jolanda en Stan Visser. (foto Henk van Engelen)

Contact districtsteam Zuidoost

Voor vragen of informatie over competities en kampioenschappen, neem contact op met de coördinator wedstrijdzaken: wedstrijd-zuidoost@njbb.nl

Voor overige zaken, neem contact op met districtsteam Zuidoost via zuidoost@njbb.nl