Afgelopen weekend speelde het team uit St. Michielsgestel de finales van de EuroCup. Drie dagen lang, van 1 tot en met 3 december, namen de spelers deel namens Nederland op dit internationale toernooi dat dit jaar in Gersweiler (Duitsland) plaatsvond.

Het team was ingedeeld in een zware poule met Frankrijk, Italië en Slowakije. Het was spannend tot het einde. Er werd uitzonderlijk goed gespeeld door het hele team. Wereldtoppers zoals Lacroix en Rizzi werden verslagen door het team uit Brabant. Door pech in het spel verloor ’t Dupke op het laatste moment van Italië en eindigde ze als derde in de poule. Door de wedstrijd daarna tegen Duitsland met winst af te sluiten veroverde het team de vijfde plaats.

“Het was een goede ervaring voor het hele team. Er is uitzonderlijk gespeeld door het hele team. Volgend jaar moet het lukken om de finale te halen”, aldus coach Jan Paashuis.

Nu nog ‘even’ die NPC winnen…

 

Team JBC t Dupke EuroCup petanque

Het team van JBC ’t Dupke

De spelers van ’t Dupke zijn: Jenny den Baas, Karin Zantingh, Ad Wagenaars, Cas Schellekens, Joey van Doorn, Ali Doualeh, Patrick Tuaux, Robin Gense, Peter Langenberg en Osman Jibril onder leiding van coach Jan Paashuis en Peter Verleije (assistent coach).

 

Joey van Doorn en Ali Doualeh verslaan Henry Lacroix en Jean Michel Pucinelli met 13 – 0!!!

 

Joey van Doorn wint van Diégo Rizzi in een tête-à-tête.

Foto’s 

Foto’s zijn te vinden op de Facebookpagina van de CEP:
Overzicht dag 1 >
Overzicht dag 2 >
Overzicht dag 2 >

Met dank aan Jan Paashuis