Levenlang sportplezier #beweegmee

OPROEP!

Steun vandaag! (25 juni) de oproep van de sportwereld.

Nederlandse kinderen zijn wereldkampioen stilzitten
Stop bewegingsarmoede onder kinderen, beweeg mee!

Een leven lang bewegen en sporten is goed voor je toekomst. Het helpt met je motorische ontwikkeling en tegelijkertijd om betere resultaten op school of in je werk te behalen. Als je fit bent, krijg je simpelweg meer voor elkaar.
Het grote probleem voor de toekomst ligt vooral bij onze jeugd. Gemiddeld zitten zij maar liefst 10,5 uur per dag, waarvan ze 3 tot 4 uur besteden aan gamen of TV-kijken. En tegelijkertijd stagneert de motorische ontwikkeling. Kortom, Nederlandse kinderen zijn wereldkampioen stilzitten. Een probleem dat speelt in alle lagen van de bevolking.

Ook in de sport. Want welke trainer je ook spreekt, iedereen heeft het over een gebrek aan motorische ontwikkeling bij kinderen. Van atletiek tot aan hockey, van schaatsen tot aan voetbal. Bewegingsarmoede onder kinderen is een serieus en groot probleem. Daarom kunnen we niet anders dan de noodklok luiden. We moeten de bewegingsarmoede onder kinderen stoppen.

Kinderen minder bewegen #beweegmee

motorische vaardigheden #beweegmee

Hoe kan jij hier iets aan doen?
Om dit voor eens en voor altijd te veranderen wordt iedereen opgeroepen om samen de schouders eronder te zetten; ouders, scholen, kinderopvang, peuterspeelzalen, gemeenten, kabinet, politiek, sportbonden, sportclubs, trainers, coaches en kinderen.

Teken zelf de online petitie op www.ikbeweegmee.nl >

En roep coaches en trainers in jouw sportclub op om jouw voorbeeld te volgen.
De gehele sportwereld verenigt zich door op te staan voor dit groeiende probleem.
Wat doe jij? Beweeg jij ook mee?

#Beweegmee

Lees meer over de campagne >