Terugblik op dag vier van het CEP EK Petanque 2022

Wat een dag was het gisteren weer! Dag 4 van het CEP EK Petanque 2022 is gespeeld en de halve finales zijn bekend. Nederland staat op drie onderdelen in de halve finale. Op zowel de mix doubletten als allebei de Tête-à-Tête onderdelen is de halve finale gehaald.

Als eerste team van de dag was het de beurt aan de doubletten mix. Joey en Anette hadden vier van de vijf wedstrijden in de kwalificatieronden gewonnen wat hen een goede uitgangpositie gaf. De achtste finale moest gespeeld worden tegen Israël en werd makkelijk met 13-2 gewonnen. Anette en Joey bewezen in deze wedstrijd dus in goede vorm te zijn. In de kwartfinale wachtte vervolgens Polen. Deze wedstrijd werd gespeeld op Le Carré d’honneur. Met ruim 800 toeschouwers achter zich hebben Joey en Anette fantastisch spel laten zien. Voor elke boule werd gestreden en opperste concentratie was verreist. Uiteindelijk werd de winst, door mooie geplaatste ballen van Anette en een schot van Joey, uit het vuur gesleept. De stand is uiteindelijk 13-8 geworden. Door deze winst mogen Anette en Joey zich opmaken voor de halve finale tegen Frankrijk.

De mannen doubletten hadden zich als 2e geplaatst voor de laatste 16. Tijdens deze achtste finale moest Israël verslagen worden om de laatste 8 te halen en dus nog zicht te houden op een podium. De hele wedstrijd ging het gelijk op maar op het einde trok Israël toch aan het langste eind. Dit betekent dat Israël zich mag gaan opmaken voor de kwartfinales en helaas houdt het voor Nederland hier, wat betreft de mannen doubletten, op.

De vrouwen doubletten moesten het in de achtste finales opnemen tegen Polen. Na een spannend begin liepen de Nederlandse vrouwen uit en wonnen de wedstrijd uiteindelijk overtuigend met 13-6. Hierdoor bereikten ook zij de kwartfinale. In deze kwartfinale was Engeland de tegenstander. Engeland, die in de vorige ronde België had uitgeschakeld, was Nederland uiteindelijk met 13-7 de baas. Nederland heeft desalniettemin een mooi toernooi gespeeld waar ze met trots op terug kunnen kijken.

Bij de Tête-à-Tête is een prachtig familie succes behaald. Zowel Kees als Josefien hebben allebei de halve finale behaald. Een grandioos succes. Kees moest eerst zijn achtste finale tegen Monaco. Kees is van een achterstand teruggekomen en heeft bij 12-12 het beslissende punt gemaakt. Hierdoor mocht Kees zich opmaken om aan het einde van de dag op Le Carré d’honneur het op te nemen tegen polen. De Poolse tegenstander was echter een paar maten te klein voor Kees waardoor er makkelijk met 13-2 gewonnen werd.

Josefien heeft in de achtste finales Tsjechie verslagen met 13-2. Ook zij liet geen spaan heel van haar tegenstander. Aan het einde van een lange dag was het vervolgens ook haar beurt om op Le Carré d’honneur een halve finale plek in de wacht te slepen. Dit deed zij met verve door in de kwartfinales te winnen van Zwitserland. Ook hier versloeg ze haar tegenstander met een score van 13-2. De focus, concentratie en het goede spel van Josefien laat zien dat zij in goede vorm verkeerd.