Ben jij ook al aan het aftellen voor het WK in Kaihua (China)? Voor wie het nog niet wist: van 4 t/m 8 november is het WK Junioren, gevolgd door het WK Vrouwen van 8 t/m 12 november.

Onder leiding van coach Fred Lagerwaard gaan Niels Saurel (’t Zwijntje), Jobbi Schefferlie (Les Boulistes), Lotte van Bergenhenegouwen (MIDI) en Roby van Rooijen (PUK) het opnemen tegen de andere deelnemende landen op het WK Junioren. In 2015 vond het laatste tripletten WK Junioren plaats. Op dit kampioenschap eindigde Nederland op de 17e plaats in de Coupe de Monde. Het team bestond destijds uit Elior van Klaveren, Mario Blom, Mauro Saunier en Michiel Stoop. Op dit WK is Frankrijk een van de sterkste landen. Zij gingen al vijf keer met de titel naar huis.

De Nederlandse speelsters die dit jaar deelnemen aan het WK Vrouwen zijn: Sandy Rikkers (ABA), Katy Kamps-Bosch (CdP Les Cailloux), Josefien Koogje (ABA) en Roby van Rooijen (PUK). Zij spelen onder leiding van coach Kees Kroon. Op het vorige WK, dat twee jaar geleden plaatsvond in Thailand eindigde Nederland op de 21e plaats in de Coupe de Monde.

Alvast heel veel succes gewenst aan deze spelers en hun coaches.