Afronding topdivisie NPC seizoen 2020-2021

In een normaal seizoen wordt de winnaar van de topdivisie van de NPC uitgezonden naar de EuroCup. Vanwege COVID-19 is de topdivisie van de NPC niet afgerond. Vandaar dat er een kwalificatieweekend wordt georganiseerd om te bepalen wie wordt uitgezonden naar de EuroCup in 2021.

In het weekend van 3 en 4 juli wordt bepaald welk team wordt uitgezonden naar de EuroCup in 2021 om de Nederlandse eer te verdedigen. Het weekend wordt gespeeld middels het afvalsysteem bij PVN in Nieuwegein. In de eerste ronde worden vier wedstrijden gespeeld door alle acht teams. De winnaars gaan door naar de volgende ronde en de verliezers zijn uitgeschakeld.

Gezien het perspectief op versoepelende maatregelen per 30 juni én het feit dat teams vanaf 5 juni weer volledig mogen trainen heeft het bondsbestuur besloten dat het finaleweekend zal worden georganiseerd. Dit besluit is genomen onder het voorbehoud dat de versoepelingen per 30 juni 2021 zoals verwacht in zullen gaan. Het is op dit moment ook nog niet zeker op welke datum de persconferentie gaat plaatsvinden waarin de nieuwe versoepelingen worden aangekondigd en bevestigd.

De signalen zijn echter positief en dat heeft het bondsbestuur doen besluiten om het finaleweekend door te laten gaan. Als er onverhoopt voor de sport toch minder versoepelingen mogelijk blijken te zijn, zal het bondsbestuur wellicht in een later stadium alsnog moeten besluiten om dit weekend te annuleren.

Verdere informatie over van het kwalificatieweekend wordt uiterlijk 24 juni gecommuniceerd. Het gaat dan onder andere over de loting, publiek etc. De tijden en het wedstrijdsysteem zijn al eerder gecommuniceerd via de website. Klik hier om deze informatie te raadplegen.

We adviseren om de website van NLPetanque in de gaten te houden en/of de Scanapp te installeren. Middels de Scanapp is het mogelijk om een melding te ontvangen zodra een bericht op de website is geplaatst.