Afronding NPC seizoen 2020/2021

Het afgelopen jaar heeft het bondsbestuur besloten om de NPC seizoen 2020/2021 in alle divisies voortijdig te annuleren met uitzondering van de topdivisie.

Over de afronding van de NPC in de topdivisie, seizoen 2020/2021, heeft gisteravond een online call plaatsgevonden met afgevaardigden van verenigingen in de topdivisie. Middels dit bericht informeren wij over de uitkomst van het overleg.

In een eerder stadium (december) is een drietal scenario’s gecommuniceerd over een mogelijk vervolg voor het afronden van de NPC 2020/2021 in de topdivisie. Klik hier om het nieuwsbericht van december te bekijken. Gezien de huidige lock-down en het beperkte perspectief op hervatting van competities en toernooien is met de verenigingen een nieuw scenario besproken. Dit houdt in dat de NPC wordt afgerond in één weekend volgens de bekeropzet zoals eerder gecommuniceerd (afvalsysteem). Op zijn vroegst wordt deze aangepaste opzet georganiseerd in een weekend in juli 2021. Daarnaast wordt nog gekeken naar een alternatief weekend in september of eind augustus. Dit hangt mede af van de termijn die de CEP hanteert als uiterste inschrijfdatum van het team voor de EuroCup én de beschikbare ruimte in de toernooikalender. Indien op de mogelijke data in juli en augustus/september alsnog niet gespeeld kan worden, vanwege de aanhoudende maatregelen, dan wordt de nummer 1 van het seizoen 2019/2020 ingeschreven.

We danken de verenigingen uit topdivisie voor de goede inbreng tijdens de call gisteravond. Op 8 februari bespreekt het bondsbestuur een routekaart voor het complete sportaanbod in 2021 en wordt een definitief besluit over de afronding van de NPC seizoen 2020/2021 genomen.