4 Federatie 2022

Op zaterdag 25 juni 2022 vond het 4 federatie toernooi plaats in Douai, Frankrijk. De NJBB is vertegenwoordigd door zes jeugdteams (pupillem, aspiranten en junioren) begeleid door een zestal coaches en delegatieleidster. De andere teams bestonden uit jeugdteams vanuit Vlaanderen, Wallonië, en Noord Frankrijk.

Vol, goede moed verzamelden we om 05:30 uur bij Les Boulistes in Gorichem voor de reis naar Douai. Toog een stoet aan spelers, ouders en trouwe toeschouwers zuidwaarts. Het beloofde een lange dag te worden. Na een lange reis van 270 km kwamen we aan in Douai. Bij binnenkomst van deze nieuwe bouledrome en de grootte hiervan was voor de meeste een mooie ervaring en wat een kind beaamt wilde ze gelijk gaan gooien en wij even relaxen.

De opening van het toernooi bestond uit een vlaggenparade. Alle deelnemende teams liepen, achter de vlag van hun land. Een ere ronde om het carré honneur, waarna de teams zich opstelde en per land voorgesteld werden aan het aanwezige publiek.

Na het uitreiken van de wedstrijdkaarten aan de coaches konden we starten met het toernooi. De dag bestond uit drie wedstrijden en een finale. Twee teams wisten in hun pouls een tweede plek te behalen. Uiteindelijk is de NJBB als 3de geëindigd in het totaal klassement. Moe en voldaan van allerlei indrukken werd deze dag afgesloten met een prijsuitreiking. Het was niet alleen voor de spelers, coaches maar zeker ook voor de meegereisde toeschouwers een zeer geslaagde dag en rond 18:30 weer op terug reis te gaan naar Nederland.

2023 zal weer in het teken staan van het 5 federatie toernooi en zal dan gehouden worden in Vlaanderen.

Frans, Jobbi, Krijn, Marco, Jean, Peter en Ingrid