2019: NK Tête-à-Tête nieuwe stijl

NK petanque tat 2019

Voor het NK Tête-à-Tête is er dit jaar geen open inschrijving. Dit jaar wordt er gestart met een pilot voor het NK Tête-à-Tête met districtskampioenschappen Tête-à-Tête als voorronden.

De reden hiervoor is de uitkomst van een enquête (2017), gehouden onder deelnemers van verschillende NK’s. Hieruit bleek dat een groot deel van de respondenten de voorkeur geeft aan voorronden op districtsniveau en NK’s gespeeld op één dag.

Districtskampioenschap Tête-à-Tête

De districtskampioenschappen worden in de verschillende districten georganiseerd. Dit gebeurt op de volgende data en locaties:

District Datum Locatie
Noordwest 24-feb-19

PUK Haarlem (categorie mannen)

Les Mille Iles (categorie vrouwen en jeugd)

Zuidwest 24-mrt-19 ERPV De Bommequet
Noord 31-mrt-19 Vledderboules
West 31-mrt-19 De Goede Worp
Midden 31-mrt-19 De Gooiers
Oost 31-mrt-19 JBV ‘t Zwijntje
Zuidoost 31-mrt-19 JBC Plop
Zuid 07-apr-19 Boulodrome Maastricht

De districtskampioenschappen worden georganiseerd in de categorieën mannen, vrouwen en jeugd. De winnaar van een districtskampioenschap kan zich een jaar lang ‘Districtskampioen Tête-à-Tête’ noemen! Er wordt gespeeld volgens Zwitsers systeem.

Kwalificatie NK

De winst van een districtskampioenschap geeft recht op deelname aan het NK Tête-à-Tête. Naast de districtskampioen zullen één of meerdere andere deelnemers zich kwalificeren voor het NK. Hoeveel spelers gekwalificeerd worden per district is afhankelijk van het aantal w-licentiehouders per district, met peildatum 30 novemberber 2018.
In elk district bepaalt de ranglijst van het districtskampioenschap wie zich kwalificeert voor het NK. In totaal kunnen er bij de mannen 32 en bij de vrouwen en jeugd 16 equipes deelnemen aan het NK.

De plaatsen zijn als volgt verdeeld:

District Per 30/11 Totaal
West 24,07% 7
Zuidoost 17,89% 5
Midden 16,41% 5
Noordwest 13,29% 4
Noord 8,66% 3
Zuidwest 8,47% 3
Oost 7,83% 3
Zuid 3,37% 2
  Totaal 32

Dit overzicht is gebaseerd op doorgang van alle districtskampioenschappen. Mocht er bij een of meerdere districtskampioenschappen geen doorgang vinden, worden de plaatsen opnieuw verdeeld.

Deelnemers die zich via een districtskampioenschap plaatsen voor het NK, zijn niet verplicht om daadwerkelijk deel te nemen aan het NK!

Mocht een gekwalificeerde speler niet mee willen of kunnen doen aan het NK, wordt de ranglijst opgeschoond.

Meer informatie over de districtskampioenschappen per district is te vinden op de pagina districtscompetities >

Het NK Tête-à-Tête wordt dit jaar op 14 april bij PC Oisterwijk gehouden.