EK/WK’s 2017

13 – 16 April

WK Tête-à-Tête, Doubletten en Doubletten Mix

Gent (België)

Voor Nederland kwamen uit: Lieke van de Voort (Petangeske), Lynsey Bakens (’t Lover), Kees Koogje (Amicale Boule d’Argent) en Noel Kempeneers (Les Cailloux) met Fred Lagerwaard, Joop Pols en Christian Saurel als begeleiding.

Hier vindt je alles wat je wilt weten over het WK >

Nieuwsbericht: Wijziging regels wereldkampioenschappen Gent >

Lees hier de bevindingen van het WK Gent van coach Fred Lagerwaard >

 

27 – 30 juli

Kwalificatierondes EuroCup

Verschillende locaties

De winnaar van de topdivisie NPC (’t Dupke) neemt namens Nederland deel aan de kwalificatierondes. ’t Dupke heeft zich geplaatst voor het finaleweekend van de EuroCup.

JBC ’t Dupke gekwalificeerd voor de EuroCup finale

Nieuwsbericht: Nieuwe regels EuroCup >

 

21 – 24 september

Saint Pierre les Elbeuf (Frankrijk)

EK Precisieschieten en EK Tripletten Mannen

Aan het EK Precisieschieten Mannen wordt deelgenomen door Kees Koogje (ABA). En daarnaast vertegenwoordigt hij Nederland samen met Essa Agzoul, Noël Kempeneers en Mark Wildenboer, allen van Les Cailloux (Zeist), op het EK Tripletten Mannen.

EK Beloften (mannen en vrouwen) en EK Precisieschieten Beloften (mannen en vrouwen)

Bij de Vrouwenbeloften spelen Marscha Nuijten (PV Gouda), Chantal Moors (’t Lover), Ellen Walrave (Petangeske) en Yannieke Baks (ABA).

Voor de Mannenbeloften doen Charles Gelijn (Petangeske), Mauro Saunier (Les Boules Fleuries), Elior van Klaveren en Tim Gijsbertsen (beiden van ABA) mee aan het EK.

Bekijk hier het verslag van het EK

 

6 – 8 oktober

EK Veteranen

Karlslunde (Denemarken)

Vanaf 6 oktober wordt het EK Veteranen in Karslrunde (Denemarken) georganiseerd. Nederland is de trotse titelhouder van het EK na de winst van vorig jaar in Monaco.

Precies hetzelfde team gaat de titel verdedigen in Denemarken. Vorig jaar is geschiedenis geschreven door Bert van Dijk (PU Badhoevedorp), Henry Calvetti (PU Kennemerland), Martin Bakker (Le Biberon) en Rajen Koebeer (PU Badhoevedorp). Het team staat onder leiding van Meep Poel.

Bekijk hier het verslag van het EK

 

04 – 12 november

WK Tripletten Vrouwen en Junioren

Kaihua (China)

 

01 – 03  december

Finales EuroCup

Gersweiler (Duitsland)

SBV-Boulodrome in Krughütter Str. 92 in 66128 Saarbrücken-Gersweiler.

’t Dupke heeft zich in juli geplaatst voor de finale van de EuroCup. Het team gaat het in Duitsland opnemen tegen verenigingen uit Frankrijk, Duitsland, Zweden, Slowakije, Monaco, Italië en België.

De spelers van ’t Dupke die Nederland vertegenwoordigen zijn bij de mannen: Ad Wagenaars, Henk Zeitzen, Cas Schellekens, Joey van Doorn, Ali Doulah, Robin Gense, Peter Langenberg en Osman Jibril. Bij de dames zijn dat: Jenny de Baas en Karin Zantingh. Allen staan onder leiding van coach Jan Paashuis.

Livestream EuroCup

 

EK/WK’s 2018

27 – 29  juli

Kwalificatierondes EuroCup

 

27 – 30 september

EK Precisieschieten Vrouwen

EK Tripletten Vrouwen

 

30 november – 2 december

Finales EuroCup